Αποπνικτική είναι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της λεωφόρου Κνωσού εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σήμερα το πρωί στα κτίρια του Πανεπιστημίου.

Οι καπνοί έχουν «σκεπάσει» όλη την περιοχή ενώ έχουν φτάσει μέχρι και την Φορτέτσα.

Ο κόσμος έχει βγει έξω από τα σπίτια του και παρακολουθεί την πορεία της φωτιάς φοβούμενος μην τυχόν και τους πλησιάσει.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές της πυροσβεστικής, η φωτιά – αν και συνεχώς αναζωπυρώνεται – έχει περιοριστεί στους χώρους του Πανεπιστημίου.

kapnoi6

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου από νωρίς έχει απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρά τους για να μην μπει ο καπνός μέσα στα σπίτια τους και τους προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα.

Δεν μπορούσαν οι τουρίστες να προσεγγίσουν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

Εξαιτίας της καταστροφικής φωτιάς που ξέσπασε στο χώρο του Πανεπιστημίου στην λεωφόρο Κνωσού αρκετοί ήταν οι τουρίστες που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού προκειμένου να απολαύσουν τα Μινωικά ανάκτορα.

Μάλιστα, εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας αλλά και των καπνών που είχαν «πνίξει» την περιοχή αρκετοί τουρίστες έμειναν καθηλωμένοι στα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση