HomeHL-GreeceΜόνιμος «πονοκέφαλος» στο Μαξίμου η κόντρα Καμμένου – Κοτζιά

Μόνιμος «πονοκέφαλος» στο Μαξίμου η κόντρα Καμμένου – Κοτζιά

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να κρατήσει τις ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ρίχνοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης Καμμένου-Κοτζιά για το Σκοπιανό επιχειρεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συμφώνησαν χθες να αφήσουν στην άκρη -και συγκεκριμένα μέχρι το Μάρτιο- τις διαφωνίες που υπάρχουν για το Σκοπιανό. Με την πρόσφατη παρέμβαση του Νίκου Κοτζιά οτι η συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί από άλλα κόμματα όταν έρθει στη Βουλή, να φέρνει «αλλεργία» στο μικρό κυβερνητικό εταίρο που εξαϋλώνεται δημοσκοπικά.

Πιεσμένος ο Καμμένος

Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, ο Πάνος Καμμένος υφίσταται διπλή πίεση. Κι αυτό γιατί από τη μία έρχεται αντιμέτωπος με το ακροατήριο των…Μακεδονομάχων που αντιτίθενται στο περιεχόμενο της συμφωνίας και στη χρήση του όρου Μακεδονία, αναγκάζοντάς να υιοθετήσει  σκληρή στάση. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν βουλευτές των ΑΝΕΛ όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος που σε εντελώς άλλη γραμμή από αυτή της ηγεσίας, διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι θα στηρίξουν τη συμφωνία.

Το…σταυρόλεξο των συσχετισμών

Κοιτώντας τους Κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, από το Μέγαρο Μαξίμου διαβλέπουν εφικτό να εξασφαλίσουν τις ψήφους εκείνες που θα δώσουν το «πράσινο φως» στην κύρωση της συμφωνίας. «Η Συμφωνία θα έλθει στη Βουλή και υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί για την κύρωσή της. Δεν θεωρώ ότι η κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση υπό προθεσμία, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο αν κάνει κανείς τα κοινοβουλευτικά μαθηματικά» δήλωσε σε συνέντευξή του στο kontra ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η όλη διαδικασία θα κινηθεί ομαλά και “θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, πάντοτε με σεβασμό στις αντίθετες απόψεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης», όπως είπε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση