HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Δεκάδες συλλήψεις στρατιωτικών για συμμετοχή στο πραξικόπημα

Τουρκία: Δεκάδες συλλήψεις στρατιωτικών για συμμετοχή στο πραξικόπημα

Ανάμεσα τους και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αεροπορίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο και πλέον χρόνια μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία, η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει στις επιχειρήσεις εκκαθάρισης του. Οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν νέο κύκλο διώξεων, αυτή τη φορά με τη σύλληψη δεκάδων στρατιωτικών, οι οποίοι, με βάση τις κατηγορίες της Άγκυρας, συμμετείχαν στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

Ο επικεφαλής των τουρκικών εισαγγελικών αρχών διέταξε την Παρασκευή τη σύλληψη περισσοτέρων των 100 στρατιωτών που υπάγονται στην Πολεμική Αεροπορία, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν ή συνεργάστηκαν με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν, προκειμένου να λάβει χώρα το πραξικόπημα πριν από δύο χρόνια.

Ανάμεσα στους στρατιωτικούς που συνελήφθησαν, περιλαμβάνονται τρεις συνταγματάρχες, καθώς και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί. Όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές, όσοι στρατιωτικοί συνελήφθησαν ήταν σε υπηρεσία και δεν συμπεριλήφθηκαν στη λίστα απόστρατοι.

Από τον Ιούλιο του 2016, οι τουρκικές αρχές έχουν προβεί στη δίωξη άνω των 6.000 στρατιωτικών και 9.000 αστυνομικών. Για συνεργασία ή συμμετοχή στο πραξικόπημα, απολύθηκαν ή συνελήφθησαν πάνω από 110.000 δημόσιοι λειτουργοί, ενώ δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του 2016, το κυνήγι συνεχίζεται.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση