HomeΕΛΛΑΔΑΚλήση για απολογία από την Ασφάλεια Αττικής πήρε ο Λαφαζάνης

Κλήση για απολογία από την Ασφάλεια Αττικής πήρε ο Λαφαζάνης

Για τους πλειστηριασμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλήση απολογίας έλαβε σήμερα ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρτικής εξέτασης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η κλήση σχετίζεται με τη δράση του ενάντια στους πλειστηριασμούς και όπως ο ίδιος λέει αφορά κατηγορίες που συνδέονται με τον μισό ποινικό κώδικα και ακόμη και κατηγορίες για οπλοφορία, οπολοχρησία κ.α.

«Με αισθήματα αηδίας και ντροπής για το κατάντημα αυτής της χώρας παρέλαβα σήμερα κλήση απολογίας από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και ειδικότερα, άκουσον – άκουσον, το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρτικής εξέτασης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η εξέτασή μου και η προσωπική μου κλήση σε απολογία αφορά κατηγορίες που συνδέονται με τον μισό σχεδόν ποινικό κώδικα ακόμα και κατηγορίες που αφορούν οπλοφορία, οπλοχρησία και παράβαση του νόμου περί κροτίδων και πυροτεχνημάτων, σχετικά με τη δράση μου ενάντια στους πλειστηριασμούς και για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας» αναφέρει, σε γραπτή δήλωσή του, ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Και όλα αυτά από «μια κυβέρνηση που ξεπουλά τον τόπο και έφτασε στο σημείο να μεταβιβάζει ακόμα και αρχαιολογικούς χώρους και αρχαία μνημεία για εκποίηση στο υπό ξένη διοίκηση Υπερταμείο. Μια κυβέρνηση πολιτικών υπαλλήλων της ακραίας υποτέλειας και αποικιοποίησης της χώρας που έχει καταντήσει πιόνι στα χέρια αδίστακτων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Μια κυβέρνηση που έχει καταλύσει στην ουσία τη δημοκρατία και κυβερνά με τα ΜΑΤ και τον χημικό πόλεμο» σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης.

«Είναι η πρώτη φορά που υφίσταμαι δίωξη μετά τις πολιτικές διώξεις που υπέστην στη χούντα του Παπαδόπουλου και μετέπειτα του Ιωαννίδη. Είναι τραγικό, όχι για μένα αλλά για τη χώρα, ότι είμαι ο πρώτος επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος στη μεταπολίτευση, ο οποίος καλείται σε απολογία με καθαρά πολιτικές κατηγορίες, οι οποίες αφορούν τον μισό ποινικό κώδικα και οι οποίες, με μεγάλη δόση ειρωνείας, απευθύνονται σε βάρος μου από το τμήμα, τάχα, Προστασίας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας.

Αυτές τις πρωτοφανείς πρακτικές τις ξέρουμε να εφαρμόζονται μόνο στη γειτονική Τουρκία, ενάντια στις οποίες προσωπικά έχω αγωνιστεί όχι μόνο από τη χώρα μας αλλά και μέσα στημ Τουρκία, από την Άγκυρα και την Κων/πολη» προσθέτει ο γραμματέας της ΛΑΕ.

«Διαβεβαιώνουμε τους πλαστογράφους, μισαλλόδοξους, καρεκλοθήρες της εξουσίας, οι οποίοι φιλοδοξούν να συναγωνιστούν σε διώξεις τις χειρότερες στιγμές εκδικητικότητας που έζησε η χώρα μας στη μετεμφυλιακή περίοδο, ότι δεν θα τρομοκρατήσουν κανέναν και ότι τα μακάβρια αντιδημοκρατικά σχέδιά τους θα πέσουν στο κενό» καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.

Νομικός σύμβουλος Λαφαζάνη: Μεθοδεύσεις που θα ζήλευε το καθεστώς Ερντογάν

Σε γραπτή δήλωση προχώρησε και ο νομικός σύμβουλος του κ. Λαφαζάνη, Σαράντης Θεοδωρόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Με αισθήματα ιδιαίτερης θλίψης και πραγματικής κατάπληξης έλαβα γνώση της κωμικοτραγικής Κλήσης Παροχής Εξηγήσεων, με την οποία για πρώτη φορά μετά την εποχή του Στυλιανού Παττακού καλείται στη χώρα μας ενώπιον της Κρατικής Ασφάλειας Αρχηγός Πολιτικού Κόμματος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την πολιτική του δράση.

Με μεθοδεύσεις που θα τις ζήλευε και το Καθεστώς του Ερντογάν, η πολιτική κινηματική αντίδραση ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μεταμφιέζεται σε αντίσταση, διατάραξη κοινής και οικιακής ειρήνης, σε φθορά και διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση, απλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη και βία κατά των Αστυνομικών Οργάνων.

Από τους εγκεφάλους κατασκευής των εξωφρενικών διώξεων δεν διέφυγαν ούτε κατηγορίες που αφορούν τον νόμο περί όπλων και πυρομαχικών ακόμη και τον νόμο περί κροτίδων και πυροτεχνικών αθυρμάτων».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση