HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης για την συμφωνία των Πρεσπών

Αυγενάκης για την συμφωνία των Πρεσπών

«Η ΝΔ αυτή τη συμφωνία θα την καταψηφίσει».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του κ. Κοτζιά, ούτε την άποψή του ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια καλή συμφωνία. Η άποψη της ΝΔ παραμένει σταθερή από την πρώτη στιγμή. Πρόκειται για μια κακή συμφωνία», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ενώ συμπλήρωσε, «Είτε βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση, είτε στην κυβέρνηση, η ΝΔ αυτή τη συμφωνία θα την καταψηφίσει».

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

  • Ανεξάρτητα από τις δημοσκοπήσεις, ο ελληνικός λαός στέλνει καθαρό μήνυμα προς την Παράταξή μας, να συνεχίσουμε τη σοβαρή, μεθοδική δουλειά που κάνουμε, να επικοινωνήσουμε το μήνυμα του Προέδρου μας, όπως παρουσιάστηκε από το βήμα της ΔΕΘ.
  • Νομίζω ότι τα πράγματα πλέον είναι απολύτως ξεκάθαρα. Η ΝΔ προηγείται στις εκτιμήσεις κι αποτελεί την ελπίδα για τον ελληνικό λαό.
  • Επί του παρόντος επικεντρωνόμαστε στο έργο μας. Η δουλειά μας είναι κυρίως πατριωτική και έπειτα κομματική. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και του δύσκολου έργου που έχουμε μπροστά μας. Δουλεύουμε ακατάπαυστα για την μεγάλη εκλογική μάχη και ακόμη περισσότερο για μια αποτελεσματική διακυβέρνηση την επόμενη μέρα.
  • Η συμπεριφορά «καβάλα στο άλογο» δεν έχει καμία σχέση με το πνεύμα, τον λόγο, την κουλτούρα του Κ. Μητσοτάκη. Είμαστε απολύτως ξεκάθαροι: δουλειά, συνέπεια, προγραμματισμός και προετοιμασία. Διότι ξέρουμε ότι μία καλή και αποτελεσματική κυβέρνηση στήνεται όσο είναι στην αντιπολίτευση. Αυτό κάνουμε τώρα.
  • Εμείς θέλουμε άμεσα εκλογές, έτσι ώστε ο ελληνικός λαός να πει «επιβραβεύω ή απορρίπτω τη θέση Τσίπρα», «επιβραβεύω και εγκρίνω την πολιτική Μητσοτάκη» για το θέμα των Σκοπίων. Η ΝΔ αν γίνει άμεσα κυβέρνηση και έρθει τότε η συμφωνία, δεν θα την ψηφίσουμε. Και όπως είπε ο αρχηγός της ΝΔ, ξεκινάμε από την αρχή!
  • Μέσα από την πρόταση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, στην ουσία αλλάζει η φιλοσοφία της λειτουργίας του κράτους. Θέλουμε το άρθρο 102, παρ. 5 του Συντάγματος να εφαρμοστεί στο ακέραιο, δηλαδή να διασφαλιστεί η οικονομική αυτοτέλεια των Δήμων.
  • Η ΝΔ έχει δεσμευτεί για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% τα δύο πρώτα χρόνια και μετά ξεκινά να εισπράττει η ΑΑΔΕ και μεταφέρει απευθείας στους Δήμους, ώστε ο Δήμος να λογοδοτεί.
Διαφήμιση
Διαφήμιση