HomeΕΛΛΑΔΑΘύματα βίαιης επίθεσης γιατρός και νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Χαλκιδικής

Θύματα βίαιης επίθεσης γιατρός και νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Χαλκιδικής

Επειδή ζήτησε από έναν άνδρα να μην κοιμάται στον καναπέ του σαλονιού αναμονής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα βρέθηκε μία γιατρός στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής που απλά ζήτησε από έναν άνδρα να μην κοιμάται στον καναπέ του σαλονιού αναμονής της κλινικής που εργάζεται.

Ο δράστης την ξυλοκόπησε με μανία ενώ επιτέθηκε και σε νοσηλεύτρια που έσπευσε σε βοήθεια της γιατρού.

Κι αυτό είναι το πολλοστό περιστατικό βίας με θύματα υγειονομικούς τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, «με αφορμή το σοβαρό περιστατικό που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 03-09-2018 με τον άγριο και σοβαρό ξυλοδαρμό της Διευθύντριας του Ψυχιατρικού Τμήματος και μιας νοσηλεύτριας θέλουμε να επισημάνουμε και να καταγγείλουμε τα εξής»:

Την 3η Σεπτεμβρίου 2018 έλαβε χώρα στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό με θύμα την εφημερεύουσα Διευθύντρια της Ψυχιατρικής κλινικής και μία νοσηλεύτρια που κλήθηκε για βοήθεια. Οι δύο εργαζόμενες του Νοσοκομείου δέχθηκαν άνανδρη και βάναυση επίθεση από έναν πολίτη όταν του ζητήθηκε να αποχωρήσει από το σαλόνι αναμονής του Ψυχιατρικού Τμήματος όπου βρέθηκε να κοιμάται. Η επίθεση αυτή μπορούσε να έχει τραγικό επίλογο καθώς η Διευθύντρια του τμήματος φέρει βαρύτατες κακώσεις στο κεφάλι και το σώμα της μετά από αλλεπάλληλα χτυπήματα του δράστη. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία και καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης. Ο εργοδότης (Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής-4η Υ.ΠΕ) είναι υποχρεωμένος από την Νομοθεσία να εξασφαλίζει την ασφάλεια στους χώρους εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι να εκτελούν απρόσκοπτα την εργασία τους.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί και σε άλλα που έλαβαν χώρα στο παρελθόν και έχει έρθει η ώρα να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για την ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών του Νοσοκομείου μας πριν θρηνήσουμε θύματα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση