HomeΚΡΗΤΗΣ. Βαρδάκης: «Σημαντική πρωτοβουλία για την οδική ασφάλεια»

Σ. Βαρδάκης: «Σημαντική πρωτοβουλία για την οδική ασφάλεια»

Ο ηρακλειώτης βουλευτής συμμετείχε σε δράση που πραγματοποιήθηκε στο Θραψανό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εκδήλωση «Αγαπώ τη ζωή – Οδηγώ με προσοχή» που διοργανώθηκε στο Θραψανό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. Στην παρέμβασή του τόνισε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές της δράσης, γιατί συμβάλουν ουσιαστικά όχι μόνο στην ενημέρωση, αλλά και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Αξίζει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να συμβάλλουμε σε αυτή τη προσπάθεια που η κοινωνία μας έχει απόλυτη ανάγκη.

Η πιλοτική εφαρμογή της διδασκαλίας του μαθήματος ‘Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια στα Δημοτικά Σχολεία της Χώρας’, έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη σχολική περίοδο στην Αττική με στόχο την επόμενη περίοδο να έχει ενταχθεί σε όλες τις τάξεις και τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μας γεμίζει αισιοδοξία ότι εξειδικευμένοι επιστήμονες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα αναλάβουν το έργο της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στη συνέχεια θα κληθούν να διδάξουν το μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας στις τάξεις των δημοτικών σχολείων.»

vardakhs-odikh-asfaleia2

Ο κ. Βαρδάκης επισήμανε ότι κεντρικός στόχος είναι η οικοδόμηση μιας καθολικής, συστηματικής και συντονισμένης εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού στο θέμα της οδικής ασφάλειας. Επιπλέον δήλωσε αισιόδοξος για την εισαγωγή της διδασκαλίας του μαθήματος που θα διαμορφώσει ορθή οδική συμπεριφορά και συνείδηση των μαθητών της χώρας.

«Θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχηθώ καλή δύναμη στον Στέλιο Καρακούδη, τον Γιώργο Σχοιναράκη, τον Γιάννη Χρονάκη, τον Γιάννη Λιονάκη και τον Γιώργο Μαυραντωνάκη, γιατί οι δράσεις που διοργανώνουν είναι απόλυτα αναγκαίες», όπως τόνισε.

Ο κ. Βαρδάκης έκανε επίσης συνάντηση με αγρότες και αγγειοπλάστες του Θραψανού και συζήτησαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση