HomeHL-WorldΗ τροπική καταιγίδα Αλι σαρώνει Βρετανία-Ιρλανδία

Η τροπική καταιγίδα Αλι σαρώνει Βρετανία-Ιρλανδία

2 νεκροί, πρωτοφανείς εικόνες, οι άνεμοι παρέσυραν αεροπλάνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κύμα κακοκαιρίας πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, καθώς αμέσως μετά την Χέλεν χτύπησε και η τροπική καταιγίδα Άλι, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο άτομα.

Μία πενηντάχρονη τουρίστρια, η οποία κοιμόταν στο τροχόσπιτο της στην κομητεία Γκάλγουει της Βόρειας Ιρλανδίας, έχασε τη ζωή της όταν το τροχόσπιτό της παρασύρθηκε και έπεσε από γκρεμό σε παραλία της περιοχής.

Πάλι στη Βόρεια Ιρλανδία, ένας εικοσάχρονος νεαρός σκοτώθηκε και ο σαραντάχρονος συνάδελφός του τραυματίστηκε, όταν ένα δέντρο τους καταπλάκωσε στο πάρκο όπου εργάζονταν.

Η τροπική καταιγίδα Άλι σαρώνει τα νησιά της Ιρλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας από τη Δευτέρα με ανέμους που φτάνουν μέχρι και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα και έντονες βροχοπτώσεις. Τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα στην Ιρλανδία και στα βόρεια του Ηνωμένου Βασιλείου και τη Σκωτία.

Τυχερή ήταν η ομάδα ποδοσφαίρου του πανεπιστημίου του Νταντί. Ένα δέντρο έπεσε πάνω στο λεωφορείο που τους μετέφερε σε περιοχή της Σκωτίας, με έναν από τους παίκτες της ομάδας να τραυματίζεται ελαφριά.

Μία γυναίκα στο Τσέσαϊρ της Αγγλίας τραυματίστηκε σοβαρά από πτώση δέντρου. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να την απεγκλωβίσει και στη συνέχεια διακομίστηκε με ελικόπτερο στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Έντονες στιγμές έζησαν και 504 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα ενός κρουαζιερόπλοιου στη δυτική Σκωτία. Το κρουαζιερόπλοιο αποκολλήθηκε από τον λιμενοβραχίονα, στο οποίο ήταν σταθμευμένο, λόγω των δυνατών ανέμων και χρειάστηκε η βοήθεια ρυμουλκών σκαφών για την ασφαλή επαναφορά του στο λιμάνι.

Προβλήματα και καθυστερήσεις έχουν παρατηρηθεί στις μετακινήσεις και τις μεταφορές. Στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου, πιλότος της Ryanair αναγκάστηκε να προχωρήσει σε go-around, να σταματήσει δηλαδή την προσγείωση του αεροπλάνου. Σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει, φαίνεται η προσπάθεια του πιλότου να προσεγγίσει τον διάδρομο προσγείωσης και η ματαίωσή της την τελευταία στιγμή λόγω των ισχυρών ανέμων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση