HomeHL-GreeceΠήγε να επισκεφθεί τη Βουλή και συνελήφθη για υπόθεση που έχει παραγραφεί

Πήγε να επισκεφθεί τη Βουλή και συνελήφθη για υπόθεση που έχει παραγραφεί

Θα παραμείνει μέχρι αύριο Πέμπτη κρατούμενος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία μεγάλη περιπέτεια περίμενε πολίτη που θέλησε να επισκεφθεί τη Βουλή, αλλά θα παραμείνει μέχρι αύριο Πέμπτη κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος για αδίκημα που έχει παραγραφεί από το 2015.

Τι κι αν νομοθετήθηκε το 2015 η παύση των διώξεων και η παραγραφή των αδικημάτων για ασφαλιστικές οφειλές προς τον ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ κλπ, το υπερσύγχρονο πληροφοριακό σύστημα διασύνδεσης της ΕΛΑΣ με το υπουργείο Δικαιοσύνης που έχει εγκατασταθεί στη Βουλή, δεν ήταν ενημερωμένο με συνέπεια την ταλαιπωρία του συγκεκριμένου πολίτη που αύριο θα οδηγηθεί στην Σήμανση για δαχτυλικά αποτυπώματα και ύστερα στην Εισαγγελία για να διαπιστωθεί ότι έχει παύσει το αξιόποινο από το 2015.

Στον έλεγχο των στοιχείων κατά την είσοδο του στη Βουλή διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση για εισφορές στο πρώην ΤΕΒΕ από το 2010. Παρά το γεγονός ωστόσο, ότι δεν προβλέπεται δίωξη οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, όπου θα κρατηθεί μέχρι αύριο Πέμπτη, καθώς δεν προβλέπεται μετά το μεσημέρι θέση εισαγγελέα βάρδιας για την εκτέλεση ποινών, ώστε να δώσει την εντολή για να αφεθεί ελεύθερος.

Ο νόμος 4321/15 που ψηφίστηκε επί υπουργίας Βαλαβάνη προβλέπει την παύση των ποινικών διώξεων για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, καθώς και το νόμο 4331/15 που προέβλεπε την μη εκτέλεση εκκρεμών αποφάσεων για το θέμα αυτό.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΝΤ1

Διαφήμιση
Διαφήμιση