HomeΚΡΗΤΗΠαραμένει το ζήτημα με τις ειδικότητες στο 1ο ΕΠΑΛ Μοιρών

Παραμένει το ζήτημα με τις ειδικότητες στο 1ο ΕΠΑΛ Μοιρών

Παρέμβαση Κεγκέρογλου στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο  Παιδείας ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου  ζητά να ανακληθεί η αρνητική απόφαση του Υπουργείου και να εγκριθούν οι ειδικότητες που δήλωσε το σύνολο των μαθητών και έχουν ζητήσει οι γονείς για το 1ο ΕΠΑΛ Μοιρών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η αρνητική απάντηση του Υπουργείου Παιδείας σε σχετικό αίτημα του 1ου ΕΠΑΛ Μοιρών για την προσθήκη 2 ειδικοτήτων εγείρει θύελλα αντιδράσεων από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς και επιβαρύνει τον ήδη βεβαρυμμένο οικογενειακό προϋπολογισμό των μαθητών, αφού αναγκαστικά, εξαιτίας της απόφασης σας, οι μαθητές  πρέπει να μετακινούνται 55 χιλιόμετρα μακριά προκειμένου να σπουδάσουν αυτό που θέλουν.

Μάλιστα, με αίτημα διαμαρτυρίας οι γονείς των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Μοιρών ζητούν, για άλλη μια φορά, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να εγκριθούν οι δυο ειδικότητες, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών της περιοχής.

Επειδή όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες μάθησης και

Επειδή το 1ο ΕΠΑΛ Μοιρών είναι το μοναδικό ΕΠΑΛ που καλύπτει την περιοχή της Μεσαράς.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

-Προτίθεστε να ανακαλέστε την αρνητική απόφαση σας και να εγκρίνετε τις ειδικότητες που δήλωσε το σύνολο των μαθητών και σας ζητούν οι γονείς για το 1ο ΕΠΑΛ Μοιρών;».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση