HomeΚΡΗΤΗB. Κεγκέρογλου: «Αποζημίωση παραγωγών για τις αστοχίες της δακοκτονίας»

B. Κεγκέρογλου: «Αποζημίωση παραγωγών για τις αστοχίες της δακοκτονίας»

Παρέμβαση στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς το Υπουργεία  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου  ζητά αποζημίωση των παραγωγών για τις αστοχίες του προγράμματος δακοκτονίας επί τρία (3) χρόνια τώρα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για 3η συνεχή χρονιά δεν προχώρησε στην έγκαιρη εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την  απρόσκοπτη  και αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας.

Οι ολιγωρίες:

α)Στη μεταφορά των πιστώσεων και την έγκαιρη προμήθεια των φυτοπροστατευτικών.

β)Στις διαδικασίες πρόσληψης και τοποθέτησης γεωπόνων, έχουν οδηγήσει σε αναποτελεσματικότητα το πρόγραμμα συλλογικές δακοκτονίες σε πολλές περιοχές της χώρας ανάμεσα στις οποίες και η Κρήτη.

Συνέπεια των αστοχιών της συλλογικής δακοκτονίας είναι η κατακόρυφη μείωση του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας της συλλογικής δακοκτονίας.

Επιπλέον, λόγω του ότι πολλοί παραγωγοί προβαίνουν σε εκτέλεση δικών τους προγραμμάτων δακοκτονίας με υψηλό κόστος και αμφίβολη αποτελεσματικότητα και

Επειδή η απώλεια εισοδήματος αφορά μια τριετία.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

-Θα ζητήσετε από τις Περιφέρειες να προχωρήσουν σε καταγραφή της μείωσης του εισοδήματος των παραγωγών λόγω αναποτελεσματικότητας του προγράμματος;

-Προτίθεστε να αναζητήσετε τρόπο αποζημίωσης και αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών;

-Τι συγκεκριμένο θα πράξετε για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος δακοκτονίας τη νέα καλλιεργητική περίοδο;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση