HomeHL-9Αναβλήθηκε η δίκη για την υπεξαίρεση στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου

Αναβλήθηκε η δίκη για την υπεξαίρεση στη Μαρίνα Αγίου Νικολάου

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής της αρμόδιας δημοτικής επιχείρησης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις αίθουσες του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επρόκειτο να συζητηθεί σε δεύτερο βαθμό σήμερα η υπόθεση της υπεξαίρεσης – μαμούθ στη Μαρίνα του Αγίου Νικολάου.

Η υπεξαίρεση περίπου 250.000 ευρώ που είχε συντελεστεί στην τριετία 2004 – 2006 αποκαλύφθηκε το 2007, όταν η τότε δημοτική αρχή είχε αναθέσει σε ορκωτό λογιστή τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου προκειμένου να εντοπιστεί η αφετηρία και φυσικά ο … υπαίτιος του μεγάλου ταμειακού ελλείμματος που παρουσιαζόταν.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, το μεγάλο αυτό ποσό είχε προκύψει στη διαχείριση των εσόδων της Δημοτικής Επιχείρησης από τον Γενικό Διευθυντή της.

Πρωτόδικα, ο διαχειριστής της Μαρίνας είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 14 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η ακροαματική διαδικασία ωστόσο, ξεκίνησε και οδηγήθηκε αμέσως σε αναβολή καθώς στο δικαστήριο θα έπρεπε να παρουσιαστούν οικονομικά στοιχεία χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με τα οποία συναλλασσόταν η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης της Μαρίνας του Αγίου Νικολάου την επίμαχη τριετία.

Έτσι, η δίκη θα διεξαχθεί τελικά στις 5 Μαΐου 2019.

Διαφήμιση
Διαφήμιση