HomeΚΡΗΤΗΕκδήλωση για την περιβαλλοντική ενημέρωση των παιδιών

Εκδήλωση για την περιβαλλοντική ενημέρωση των παιδιών

Από τον Δήμο Ρεθύμνης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Eκδήλωση με στόχο την ενημέρωση των παιδιών σε θέματα  ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή, από τις 9 το πρωϊ έως τη μία και μισή το μεσημέρι, ο Δήμος Ρεθύμνης και η Διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης Απορριμμάτων (Ε.Ε.Α.Α) και  τον Σκάϊ, την ερχόμενη Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, στην Πλατεία Μικρασιατών.

Στο πλαίσιο της θα διεξαχθούν  3 εκπαιδευτικά παιχνίδια όπου μικροί και μεγάλοι  θα «μαθαίνουν» τα ανακυκλώσιμα υλικά, μέσα από την ευχάριστη διαδικασία του παιχνιδιού.

Σε αυτή τη διαδικασία θα συμβάλλουν το λούνα παρκ της ανακύκλωσης που θα εγκατασταθεί στο χώρο της εκδήλωσης, οι δύο μασκότ, ο «κώδωνας» και ο «καδούλης»  που θα βρίσκονται εκεί για τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων,   ο  dj που θα παίζει μουσική  και τα μπαλόνια που θα μοιραστούν στα παιδιά.

Παράλληλα, οι συνεργάτες της ΕΕΑΑ  θα ενημερώνουν του συμμετέχοντες για  την ανακύκλωση γυαλιού και άλλα περιβαλλοντικά θέματα και θα τους προσφέρουν  δώρα (τσάντες,   μαγνητάκια  και έντυπα της ΕΕΑΑ ).

Η γιορτή θα λήξει με τη διεξαγωγή  κλήρωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το μεσημεράκι και οι δύο τυχεροί μαθητές  που θα αναδειχθούν,  θα κερδίσουν αντιστοίχως 2 ποδήλατα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση