HomeΚΡΗΤΗΣτο επίκεντρο η προσφυγική διαχείριση

Στο επίκεντρο η προσφυγική διαχείριση

Με στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου συναντήθηκε ο Γ. Μιχελογιαννάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, επισκέφτηκε την Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Ε., όπου συζήτησε με τα στελέχη της Αναπτυξιακής για την πορεία των προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης και την προσφυγική διαχείριση.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης ενημερώθηκε για το τρέχων πρόγραμμα Leader, για το Leader αλιείας που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κρήτη, χάρη στις προσπάθειες των στελεχών της Αναπτυξιακής και το κοινωνικό ταμείο.

Στον βουλευτή εκφράστηκε η ικανοποίηση των στελεχών για τον διπλασιασμό των πόρων για την τοπική ανάπτυξη από την κυβέρνηση και την επιθυμία τους για περαιτέρω ενίσχυση, ώστε να ενδυναμωθούν οι δράσεις πολιτισμού, κοινωνικών παρεμβάσεων κ.α.

Τον ενημέρωσαν επίσης για το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται στο Ηράκλειο και την ανταπόκριση που πρέπει να δείξει η κυβέρνηση. Σε ότι αφορά το προσφυγικό, ζήτησαν την παρέμβαση του βουλευτή για περαιτέρω συνεργασία με το υπουργείο για την καλύτερη εκμάθηση της γλώσσας του τόπου καταγωγής των προσφύγων, την απασχόληση και ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, ενώ εξέφρασαν και την ικανοποίηση τους για την συνεργασία με τις κρατικές υπηρεσίες για την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων, την παιδεία και την κοινωνική συνοχή.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση