HomeΚΡΗΤΗΚίνημα Αλλαγής Ηρακλείου: Ζητάμε ισχυρή εντολή για τις επικείμενες εκλογές

Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου: Ζητάμε ισχυρή εντολή για τις επικείμενες εκλογές

Πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του Κινήματος σε τοπικό επίπεδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μαζική συμμετοχή αυτοδιοικητικών στελεχών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής Ηρακλείου: «Αλλάζουμε το Κράτος, Δυναμώνουμε την Αυτοδιοίκηση», παρουσία του Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Μανώλη Χριστοδουλάκη, του Γραμματέα του Τομέα Αυτοδιοίκησης του Κινήματος Αλλαγής Άγγελου Τόλκα και του Γραμματέα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου.

Όπως τόνισαν όλοι ανεξαιρέτως οι ομιλητές, οι μεγάλες, δομικές μεταρρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, Καποδίστριας, Καλλικράτης) είναι κεκτημένα της Δημοκρατικής Παράταξης και η συνεισφορά τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτη, αφού ιστορικά αντιτάχθηκαν σε όλες αυτές τις μεγάλες αλλαγής και δεν έβαλαν ούτε ένα λιθαράκι για την αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης.

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ, ανέλυσε το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το Κίνημα Αλλαγής ενόψει δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, το οποίο κινείται σε 4 άξονες:

  • Κράτος στρατηγείο με ισχυρές επιτελικές και ελεγκτικές αρμοδιότητες.
  • Άμεση αποκέντρωση, τόσο της διακυβέρνησης και των εξουσιών, όσο και των πόρων.
  • Η ανάπτυξη σχεδιάζεται και υλοποιείται από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.
  • Όλες οι αποφάσεις που μπορούν, μεταφέρονται στους Δήμους, στο πλησιέστερο στον πολίτη επίπεδο.

Επίσης, τόνισε ότι είναι αναγκαία η περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας σε δήμους και περιφέρειες, ενώ υπογράμμισε ότι στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι η στήριξη και ανάδειξη όλων εκείνων των συνδυασμών που μπορούν να είναι χρήσιμοι στις τοπικές κοινωνίες, να υπηρετούν τους πολίτες και να υλοποιήσουν ένα επιχειρησιακό σχεδιασμό με προοδευτικό πρόσημο.

kinal5

Στόχος μας είναι η στρατηγική και συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό το σκοπό ζητάμε ισχυρή εντολή στις επικείμενες εκλογές. Είμαστε το προοδευτικό ανάχωμα μέσα στο κλίμα πόλωσης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Το σχέδιο μας είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας. Να απελευθερώσουμε πόρους για την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής, με δίκαιη διανομή του παραγόμενου πλούτου.

Για το Κίνημα Αλλαγής Ηρακλείου η σύνθεση διαφορετικών απόψεων μέσα στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι πολύ λογική και θεμιτή και προάγει το διάλογο. Στόχος μας είναι και θα είναι πάντα η ενότητα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση