HomeHL-9Είχαν χιλιάδες πακέτα τσιγάρα … και ήταν όλα λαθραία

Είχαν χιλιάδες πακέτα τσιγάρα … και ήταν όλα λαθραία

Δύο συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας του Τελωνειακού Κώδικα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 30 και 31 ετών αντίστοιχα, προχώρησαν χθες το μεσημέρι στα Χανιά, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης οι άνδρες της Ασφάλειας πραγματοποίησαν έφοδο σε κατάστημα ιδιοκτησίας ενός 61χρονου, επίσης αλλοδαπού. Όπως διαπίστωσαν από τον έλεγχο που ακολούθησε ο 31χρονος συλληφθείς, ως υπεύθυνος του καταστήματος και ο 30χρονος υπάλληλος διέθεταν προς πώληση συνολικά 89 πακέτα τσιγάρα και 14 συσκευασίες καπνού διαφόρων εταιρειών, τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση του τελωνειακού ελέγχου με την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης.

Κατόπιν τούτου, οι αστυνομικοί ερεύνησαν αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, πολύ κοντά στο κατάστημα αλλά και στο σπίτι του 31χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν 3.878 πακέτα τσιγάρα και 500 συσκευασίες καπνού τα οποία επίσης στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Τα κατασχεμένα καπνικά προϊόντα εστάλησαν στο Τελωνείο Χανίων για τον υπολογισμό των διαφυγόντων κερδών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Χανίων.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση