HomeHL-9Παγκρήτια Τράπεζα: Νέα συμφωνία 40 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Παγκρήτια Τράπεζα: Νέα συμφωνία 40 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία υλοποιεί η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα την πρόσφατη συμφωνία συνεργασίας που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων («ΕΤΕπ»), ύψους 40 εκατ. Ευρώ, για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς του Τουρισμού, της Ενέργειας, της Αγροδιατροφής, του Εμπορίου και της Μεταποίησης.
Οι χρηματοδοτήσεις διάρκειας από 2 έως 12 έτη, αφορούν επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα, προβλέπεται δε έντοκη περίοδος χάριτος μέχρι δύο χρόνια και εξασφαλίσεις διαμορφωμένες ανά περίπτωση, σύμφωνα με την πιστοδοτική πολιτική της Τράπεζας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού/επιχειρηματικού σχεδίου που δύναται να ενταχθεί στο πρόγραμμα μπορεί να ανέλθει μέχρι 25 εκατ. ευρώ, με ανώτατο όριο χρηματοδότησης τα 12,5 εκατ. ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί σε επιχορηγούμενα προγράμματα μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν να χρηματοδοτηθούν έως και 100% του κόστους της επένδυσης αθροιστικά (επιδότηση και δάνειο).

Το επιτόκιο διαμορφώνεται με βάση το Euribor, πλέον μειωμένου τραπεζικού περιθωρίου συγκριτικά με ανάλογου τύπου χρηματοδοτήσεις χωρίς τη συμμετοχή της ΕΤΕπ, ενώ απαλλάσσονται και της εισφοράς του Ν.128/75.

Στις περιπτώσεις που η επιχείρηση πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας της πρωτοβουλίας «Απασχόληση για τους Νέους» (πρόσληψη νέων, επαγγελματική κατάρτιση ή πρακτική άσκηση νέων, ενεργή συνεργασία με τεχνικές σχολές κλπ) τότε παρέχεται πρόσθετη μείωση 0,20% στο εφαρμοζόμενο περιθώριο.

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα στηρίζει ενεργά την τοπική οικονομία και θα συνεχίσει με έμφαση τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σημειώνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Μυρτάκης, επισημαίνοντας πως η ΕΤΕπ είναι πραγματικός αρωγός σε αυτή την προσπάθεια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση