HomeΚΡΗΤΗB.Κεγκέρογλου: Στελέχωση και λειτουργία του ψυχιατρικού τομέα του ΠΑΓΝΗ»

B.Κεγκέρογλου: Στελέχωση και λειτουργία του ψυχιατρικού τομέα του ΠΑΓΝΗ»

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία και του ψυχιατρικού τομέα του ΠΑΓΝΗ ζητά με ερώτηση του προς το Υπουργείο Υγείας ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Με την από 22-05-18 ερώτηση μου, σας ζητούσα να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία και του ψυχιατρικού τομέα του ΠΑΓΝΗ.
Σε πολυσέλιδη απάντηση σας, μεταξύ άλλων με πληροφορούσατε:
-Πως εξετάζετε την δυνατότητα μεταφοράς των περιστατικών ακούσιων νοσηλειών στα ψυχιατρικά τμήματα του ΓΝ Ρεθύμνου και του ΓΝ Χανίων (Σαν πως έτσι λύνεται το πρόβλημα!).
-Όσον αφορά στις προσπάθειες για μίσθωση νέου κτιρίου στέγασης του ξενώνα και αύξησης της δυναμικότητας, μου σημειώνατε πως οι όποιες προσπάθειες έχουν αποβεί άκαρπες
-Έχετε εισηγηθεί θετικά και η Ιατρική υπηρεσία έχει εγκρίνει τη πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών,ενός ψυχιάτρου και ενός παιδοψυχιάτρου.
Σήμερα, σύμφωνα και με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, εκτός από τις γενικές ελλείψεις που ταλανίζουν τη δημόσια υγεία, με λουκέτο απειλείται η Παιδοψυχιατρική κλινική, αφού όχι μόνο δεν υλοποιήσατε τις δεσμεύσεις σας, αλλά είναι ορατό και το ενδεχόμενο απόλυσης των ήδη εργαζομένων με μπλοκάκι στις 26 Σεπτεμβρίου.
Συγκεκριμένα, σε σύνολο 8 νοσηλευτών οι τρεις είναι με μπλοκάκι, όπως επίσης ένας γιατρός, μια κοινωνική λειτουργός και ένας ψυχολόγος, των οποίων η τυχόν απόλυση θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα.
Μάλιστα, για άλλη μια φορά, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου καταγγέλλει τα προβλήματα, ζητώντας άμεσα λύσεις.
Επειδή, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό έχουν μείνει πολλές κλινικές του ΠΑΓΝΗ, του οποίου οι ανάγκες έχουν αυξηθεί δραματικά εξαιτίας της αποδυνάμωσης των υπολοίπων νομαρχιακών νοσοκομείων αλλά και της έλλειψης πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.
Επειδή από το Σεπτέμβριο του 2014 που στελεχώθηκε η Παιδοψυχιατρική κλινική μέχρι σήμερα, παρά τις αντιξοότητες έχει πραγματοποιήσει νοσηλείες σε περίπου 260 παιδιά και έφηβους ενώ τα τακτικά ιατρεία έχουν εκτιμήσει περίπου 2000 περιστατικά.
Επειδή τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια να υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες ψυχικής υγείας ενώ τίθενται σαφώς και σοβαρά ζητήματα ασφαλείας.
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,
1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα του ψυχιατρικού τομέα του ΠΑΓΝΗ;
2. Τι θα πράξετε για την ενίσχυση σε προσωπικό όλων των κλινικών όλων των νοσοκομείων της Κρήτης;

Διαφήμιση
Διαφήμιση