HomeΕΛΛΑΔΑΠροβληματισμός στην κυβέρνηση για τον »Ρουβίκωνα»

Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τον »Ρουβίκωνα»

Η νέα ηγεσία του υπουργείου συγκεντρώνει στοιχεία από τις τελευταίες επιθέσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβληματισμός και προσπάθεια επανεκτίμησης της κατάστασης, σε ότι αφορά το «θέμα Ρουβίκωνας», επικρατεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Real.gr.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας επανεξέτασης των πραγμάτων να είναι ο επαναπροσδιορισμός και ο επανασχεδιασμός της αντιμετώπισης των «ακτιβισμών» της αναρχικής οργάνωσης.

Προς το παρόν, η νέα ηγεσία του υπουργείου συγκεντρώνει στοιχεία από τις τελευταίες επιθέσεις, ορισμένα από τα οποία δείχνουν ότι η αστυνομία δεν κρατά πάντα τη δέουσα στάση, εξ ου και προέκυψε η εντολή για την ΕΔΕ, μετά την τελευταία επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν.

Από την άλλη, είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και ότι δεν είναι απλό να διπλασιαστούν οι φρουρές (για παράδειγμα) σε όλους τους πιθανούς στόχους του Ρουβίκωνα. Εξάλλου, ήδη έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις μελών της οργάνωσης, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία για δράσεις (όπως το να πετούν τρικάκια ή μπογιές) που δεν επισείουν σκληρές ποινές.

Παράλληλα, από την κυβέρνηση ασκούν κριτική στη στάση της αντιπολίτευσης και των αντιπολιτευτικών ΜΜΕ, καθώς πιστεύουν ότι υπερπροβάλλοντας τις ενέργειες του Ρουβίκωνα, βοηθούν την οργάνωση να πετύχει το σκοπό της, δηλαδή να μπει στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Πηγή: Real

Διαφήμιση
Διαφήμιση