HomeΚΟΣΜΟΣΠοινές κάθειρξης 20 ετών αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες που χλεύαζαν τον Μαδούρο

Ποινές κάθειρξης 20 ετών αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες που χλεύαζαν τον Μαδούρο

Το βίντεο που έφτιαξαν οι δύο άνδρες έγινε viral στο διαδίκτυο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άφησαν έναν γάιδαρο να κάνει «επιθεώρηση» στον πυροσβεστικό σταθμό που εργάζονται, τον ξεναγούν και τον αποκαλούν «πρόεδρο». Ο 41χρονος Ρικάρντο Πριέτο και ο 45χρονος Κάρλος Βαρόν έφτιαξαν ένα αστείο βίντεο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο, όπου και έγινε viral. Στο βίντεο ένας πυροσβέστης ξεναγεί τον «πρόεδρο» και ακούγεται να λέει: «Καλησπέρα σύντροφοι, όπως μπορείτε να δείτε δεχθήκαμε την επίσκεψη του προέδρου Μαδούρο. Κάνει επιθεώρηση. Τσεκάρει αν το χορτάρι είναι σε καλή κατάσταση ή όχι».

Όμως, οι αρχές στη Βενεζουέλα, που βυθίζεται καθημερινά όλο και περισσότερο στην άβυσσο της οικονομικής κρίσης, δεν βρήκαν το βίντεο διασκεδαστικό, όπως οι δημιουργοί του και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη ενώ την Κυριακή οδηγήθηκαν ενώπιον του δικαστή Κάρλος Μαρκέζ, ο οποίος ζήτησε οι δύο πυροσβέστες να δικαστούν με την κατηγορία υποκίνησης μίσους.

Ο Ιβάν Τόρο, δικηγόρος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πανεπιστήμιο της πολιτείας Μέριδα, όπου και συνέβη το γεγονός, δήλωσε πως η κατηγορία υποκίνησης μίσους αναφέρεται σε νόμο που ψηφίστηκε το περασμένο έτος στη χώρα και επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και 20 χρόνια, αν το δικαστήριο κρίνει τους κατηγορούμενους ένοχους.

Οι δικηγόροι των δύο ανδρών δήλωσαν πως το βίντεο ήταν απλά ένα αστείο και οι δύο πυροσβέστες δεν είχαν σκοπό την υποκίνηση μίσους. Στη Βενεζουέλα οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μαδούρο, που τον θεωρούν υπεύθυνο για το χάος που επικρατεί στη χώρα, τον αποκαλούν ειρωνικά «Maburro» κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη «burro», που στα ισπανικά σημαίνει «γάιδαρος».

Στο επίμαχο βίντεο οι δύο πυροσβέστες θέλησαν να μιμηθούν τις επίσημες επισκέψεις του Μαδούρο σε σχολεία, νοσοκομεία και στρατιωτικές μονάδες, τις οποίες η κρατική τηλεόραση προβάλει ανελλιπώς.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση