HomeΚΟΣΜΟΣΤυφώνας Florence – Στους 19 οι νεκροί

Τυφώνας Florence – Στους 19 οι νεκροί

Κίνδυνος για 40 εκατ. ανθρώπους από τις πλημμύρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εικόνα Βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει η περιοχή της Καρολίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ο τυφώνας Florence, αν και εξασθενημένος σε κατηγορία 1, εξακολουθεί να πλήττει με σφοδρότητα μεγάλες εκτάσεις, μετατρέποντας πόλεις και καλλιέργειες σε απέραντες λίμνες νερού.

Η λίστα των νεκρών αυξήθηκε στους 19 τη Δευτέρα, ενώ μεγάλα κομμάτια της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας βρίσκονται κάτω από το νερό, με τις αμερικανικές αρχές να δηλώνουν άγνοια για τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων. Ο τυφώνας Florence εξακολουθεί να επηρεάζει μεγάλες εκτάσεις, καθώς εκτός των ισχυρότατων ανέμων, απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες βρόχινου νερού, επιβεβαιώνοντας τους μετεωρολόγους, οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο μεταφέρει όγκο νερού, ο οποίος αντιστοιχεί σε οκτώ μήνες βροχής!

Όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές, πάνω από 40 εκατ. άνθρωποι κινδυνεύουν είτε άμεσα από τις πλημμύρες, είτε πρόκειται να πληγούν το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς η τεράστια καταιγίδα κατευθύνεται προς το μέρος τους. Οι περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα και οι κάτοικοί τους καλούνται να λάβουν μέτρα μέχρι την Τρίτη που θα χτυπήσει ο τυφώνας, είναι το Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα και άλλες περιοχές της Νέας Αγγλίας.

Τα περισσότερα θύματα προέρχονται από την περιοχή της Βόρειας Καρολίνας, ενώ τη Δευτέρα, βρέθηκε το πτώμα ενός αγοριού μόλις ενός έτους, μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας του, το οποίο είχαν παρασύρει τα ορμητικά νερά σε μεγάλη απόσταση. Η μητέρα κατάφερε να επιβιώσει, αλλά το παιδάκι χάθηκε.

Από τη Δευτέρα το πρωί, τα συνεργεία διάσωσης εργάζονται εντατικά στις περιοχές που πέρασε ο τυφώνας Florence, αφήνοντας πίσω του τεράστιες εκτάσεις που μετατράπηκαν σε λίμνες και πόλεις βυθισμένες στο νερό. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν προλάβαιναν να ανταποκριθούν στις κλήσεις που δέχθηκαν για βοήθεια, ενώ από τους ισχυρούς ανέμους πολλά δέντρα κατέρρευσαν, προκαλώντας αρκετούς θανάτους ανθρώπων και μεγάλες καταστροφές σε δίκτυα και ιδιωτική περιουσία.

Οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι η λίστα των νεκρών θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, καθώς η επόμενη μέρα της καταιγίδας ακαδεικνύει την έκταση του φαινομένου και των καταστροφών που προκάλεσε.

Τα βίντεο που ακολουθούν, είναι ενδεικτικά της θεομηνίας στην περιοχή της Καρολίνας:

https://www.youtube.com/watch?v=F39xgaaUl2M

https://www.youtube.com/watch?v=OiRwdQvydn4

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση