HomeHL-9Χωρίς τέλος οι… συλλήψεις στα αεροδρόμια της Κρήτης

Χωρίς τέλος οι… συλλήψεις στα αεροδρόμια της Κρήτης

Για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχουν τέλος οι… συλλήψεις ατόμων στα αεροδρόμια της Κρήτης για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μόλις σε μία εβδομάδα (από 10 έως 16 Σεπτεμβρίου) οι αρχές συνέλαβαν 65 άτομα στα αεροδρόμια Ηρακλείου, Χανίων και Σητεία.

Πρόκειται για 45 άνδρες, 19 γυναίκες – ηλικίας από 18 έως 45 ετών – καθώς και ένας ανήλικος που επιχείρησαν να ταξιδέψουν για χώρες της Ευρώπης με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένων Ηρακλείου και Χανίων και του Αστυνομικού Σταθμού Σητείας οι παραπάνω συλληφθέντες επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Τσεχίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Δανία, Βουλγαρίας, Πολωνίας, Βελγίου, Ρουμανίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Πορτογαλίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιράκ, Λεττονίας, Ελβετίας, Σουηδίας, Εσθονίας Ιαπωνίας και Λουξεμβούργου προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό την Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Σουηδία, Πολωνία, Αγγλία  και Ολλανδία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, Χανίων και Λασιθίου.

Στα χέρια των αρχών ένας 20χρονος για προμήθεια πλαστών εγγράφων

Την ίδια ώρα στα χέρια των αρχών βρίσκεται κι ένας 20χρονος ο οποίος προμήθευσε έναν ανήλικο πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να μπορέσει παράνομα να φύγει από την χώρα.

Το περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με τις αρχές να εντοπίζουν τόσο τον 20χρονο όσο και τον ανήλικο με τα πλαστά έγγραφα και να τους συλλαμβάνουν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση