HomeHL-9Αποκλεισμένη από παντού πόλη στη Βόρεια Καρολίνα λόγω των πλημμυρών

Αποκλεισμένη από παντού πόλη στη Βόρεια Καρολίνα λόγω των πλημμυρών

Το Wilmington μοιάζει πλέον με νησί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλήρως αποκλεισμένη είναι η παραλιακή πόλη Wilmington στη Βόρεια Καρολίνα, λόγω των πλημμυρών, μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Φλόρενς. Οι αρχές προειδοποίησαν πως όλοι οι δρόμοι είναι πλέον απροσπέλαστοι και κάλεσαν όσους κατοίκους είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους να μείνουν μακριά.

Η πόλη των 120.000 κατοίκων μοιάζει πλέον με νησί. Τουλάχιστον 400 άνθρωποι διασώθηκαν από τα νερά ενώ το μεγαλύτερο μέρος του Wilmington είναι χωρίς ρεύμα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Ceno8CRbPX0

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ προειδοποίησε για τουλάχιστον ακόμα δύο ημέρες πλημμυρών πριν οι συνθήκες αρχίσουν να βελτιώνονται.

«Μην πλησιάζετε εδώ» δήλωσε εκπρόσωπος της κομητείας New Hanover. «Οι δρόμοι μας είναι πλημμυρισμένοι, δεν υπάρχει πρόσβαση στο Wilmington. Θέλουμε να γυρίσετε σπίτια σας αλλά δεν μπορείτε ακόμα να έρθετε».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=9nGMp5FZG_w

Στην πόλη έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη σύλληψη πέντε ατόμων ως υπόπτων για λεηλασίες σε κατάστημα, την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα από το πέρασμα του τυφώνα Φλόρενς, ο οποίος έφτασε στην περιοχή ως τυφώνας κατηγορίας 1, την Πέμπτη.

Πλέον έχει εξασθενήσει ακόμα περισσότερο, με ανέμους 55 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

https://www.youtube.com/watch?v=AOHwObl5j38

Σε ορισμένα μέρη των δύο πολιτειών, τα νερά ανέβηκαν έως και ένα μέτρο από την Πέμπτη, και οι αρχές προειδοποιούν πως είναι πιθανό να ανέβουν κι άλλο.

«Ποτέ τα πράγματα δεν ήταν όσο επικίνδυνα είναι τώρα» προειδοποίησε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ. «Όπου κι αν ζείτε στη Βόρεια Καρολίνα να είστε έτοιμοι για ξαφνικές πλημμύρες» είπε και επισήμανε πως υπάρχει κίνδυνος και για κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 900 άνθρωποι διασώθηκαν από πλημμυρισμένα σημεία στη Βόρεια Καρολίνα, ενώ ακόμα 15.000 ζουν σε καταφύγια.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε κατάσταση καταστροφής σε πολλές κομητείες της πολιτείας, κίνηση που επιτρέπει την εκταμίευση ομοσπονδιακών πόρων.

Την ίδια ώρα, οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δίνουν μάχη για να επιστρέψει η ηλεκτροδότηση σε περίπου 650.000 σπίτια και επιχειρήσεις που παραμένουν στο σκοτάδι.

Το επίκεντρο του τυφώνα παραμένει πάνω από τη Βόρεια Καρολίνα αλλά αναμένεται να κινηθεί βόρεια και στη συνέχεια να κατευθυνθεί στην περιοχή New England.

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία, κι ακόμα έξι στη Νότια Καρολίνα.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση