HomeHL-9Αίθριος ο καιρός στην Ανατολική και … βροχερός στη Δυτική Κρήτη

Αίθριος ο καιρός στην Ανατολική και … βροχερός στη Δυτική Κρήτη

Υψηλές θερμοκρασίες στα νότια του νησιού – Αναλυτικά η πρόγνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Κρήτη, σύμφωνα με το meteocrete.gr, ενώ βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες αναμένονται στη Δυτική και κυρίως στα Χανιά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για κάθε νομό του νησιού έχει ως εξής:

Νομός Ηρακλείου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως από 3 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Tις πρωινές ώρες προβλέπεται καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και βροχή με πιθανότητα καταιγίδας ενώ τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΒΑ έως ΑΒΑ, εντάσεως από 1 έως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καιρός με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής. Oι άνεμοι θα πνέουν Β, εντάσεως από 3 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νομός  Λασιθίου

Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως από 3 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Υψηλές οι θερμοκρασίες στα νότια

Την ίδια ώρα υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη νότια Κρήτη με τον υδράργυρο να φτάνει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το meteo.gr:

«Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και σταδιακή ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο, περιμένουμε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 28 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 30, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 31 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 30 βαθμούς, με εξαίρεση τη Νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιοι οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και από τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, ενώ το βράδυ θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση