HomeHL-9O καθηγητής Συνολάκης απαντά στη διαδικτυακή επίθεση από τον Πολάκη

O καθηγητής Συνολάκης απαντά στη διαδικτυακή επίθεση από τον Πολάκη

O ακαδημαϊκός και προσθέτει ότι δεν θα ανεχθεί εκφοβισμούς και απειλές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης που αποδεικνύει ότι ήταν εφικτό να εκκενωθεί το Μάτι τη μαύρη δευτέρα της 23ης Ιουλίου, απαντά ο καθηγητής Κώστας Συνολάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιχείρησε να πλήξει το κύρος και την επιστημονική εγκυρότητα του ακαδημαϊκού με αναρτήσεις του στο facebook.

Ο κ.Συνολάκης, πρόεδρος της τάξης των Φυσικών Επισημών της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πολυτεχνείο Κρήτης, δήλωσε στο protothema.gr:

«Γνωρίζω προσωπικά τον κ.Μητσοτάκη και τον εκτιμώ ιδιαίτερα. Οταν με κάλεσε και μου ζήτησε να προετοιμάσω μία έκθεση μαζι με μια ομάδα έγκριτων επιστημόνων για τα αίτια της ανείπωτης αυτής εθνικήςε τραγωδίας και για τα όσα πρέπει να γίνουν στο μέλλον για να μην ξαναθρηνήσει η πατρίδα μας τόσο άδικα, και τόσο αναίτια νεκρούς, ανταποκρίθηκα άμεσα. Το θεώρησα, ως ακαδημαϊκός, ως επιστήμονας και πρωτίστως ως Ελληνας πολίτης, χρέος προς την πατρίδα μου και κυρίως χρέος προς τους συνανθρώπους μας που τόσο αδόκητα έχασαν τους οικείους τους.

Εκφοβισμούς, απειλές, πάσης φύσεως κουτσαβακίστικες και φασίζουσες συμπεριφορές και ιδιότυπες προγραφές σε βάρος εμού και της οικογένειάς μου δεν πρόκειται να ανεχθώ. Βέβαια, είναι ίδιον τέτοιων ανθρώπων είτε να μην αντιλαμβάνονται το μήνυμα είτε να επιλέγουν να το αγνοούν, πυροβολώντας τον αγγελιοφόρο».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση