Ακρωτηριάστηκε τελικά το χέρι του εργαζόμενου που είχε σφηνωθεί σε μηχάνημα κοπής, σε εργαστήριο παραγωγής άρτου στα Σταυράκια Ηρακλείου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και διεκομίσθη ο τραυματίας, ενώ αναμένεται να γίνουν προσπάθειες επανασύγκολλησης του άκρου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχει ακρωτηριαστεί από τον αγκώνα.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι. Για τον απεγκλωβισμό του χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της ΕΜΑΚ.

Στον χώρο του εργατικού ατυχήματος έσπευσαν και αστυνομικοί διερευνώντας  τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Τον 30χρονο αρτεργάτη, λίγο μετά το ατύχημα επισκέφθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου.

Στη σχετική ανακοίνωση του συνδικάτου επισημαίνονται τα εξής:

«Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο εργαστήριο της επιχείρησης «Της μάνας τα καλούδια», στο χωριό Σταυράκια, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 30χρονου αρτεργάτη Γ.Χ. στο χέρι. Μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου μας βρέθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ώστε να μάθουν πληροφορίες σχετικά με την υγεία του συναδέλφου και του ευχήθηκαν καλή και γρήγορη ανάρρωση. Στη συνέχεια μαζί με κλιμάκιο της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εντείνει εδώ και τώρα τους ελέγχους στους χώρους δουλειάς για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανασφάλιστη εργασία και εργοδοτική ασυδοσία που παρατηρείται στην πλειοψηφία των χώρων εργασίας του κλάδου μας. Ατυχήματα όπως το σημερινό δείχνουν ποιά είναι ηπραγματικότητα της μεταμνημονιακής εποχής που υπερηφανεύεται συνεχώς η κυβέρνηση.

Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να μη διστάζουν και να καταγγέλλουν στο Συνδικάτο τις ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους που εργάζονται».

Διαφήμιση
Διαφήμιση