HomeΕΛΛΑΔΑΠρέβεζα: Ο σκύλος της Δίωξης «μύρισε» τη χασισοφυτεία και τα όπλα που έκρυβε 44χρονος

Πρέβεζα: Ο σκύλος της Δίωξης «μύρισε» τη χασισοφυτεία και τα όπλα που έκρυβε 44χρονος

Στο προαύλιο του σπιτιού του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δουλειά του σκύλου ανιχνευτή της Δίωξης Ναρκωτικών Πρέβεζας, που συμμετείχε στην οργανωμένη επιχείρηση για την έρευνα στο σπίτι ενός 44χρονου σε χωριό του Δήμου Σουλίου στη Θεσπρωτία, ήταν εύκολη. Χρειάστηκε, όμως, ανθρώπινη έρευνα για να βρεθεί η κρύπτη με τα παράνομα όπλα που κατείχε.

Ο εκπαιδευμένος σκύλος πήγε πρώτα στο προαύλιο του σπιτιού του, όπου ο ύποπτος καλλιεργούσε μια αρκετά μεγάλη φυτεία από 44 δενδρύλλια κάνναβης που το ύψος τους έφτανε ως τα 2,20 μέτρα. Στη συνέχεια, μύρισε όλους τους χώρους του σπιτιού και ανακάλυψε έξι συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 264,5 γραμμαρίων, ενώ και πάνω στον 44χρονο βρήκε μια συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι αστυνομικοί ανέλαβαν να ερευνήσουν την αποθήκη του σπιτιού και δεν άργησαν να εντοπίσουν την τσιμεντένια κρύπτη, στην οποία ο δράστης έκρυβε ένα πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ, 30 σφαίρες διαμετρήματος 7,62 mm και ένα περίστροφο! Τα όπλα εστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για βαλλιστική εξέταση και ο 44χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας κατηγορούμενος για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση