HomeHL-GreeceΞεψύχησε σε παζάρι γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει

Ξεψύχησε σε παζάρι γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει

Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο 44χρονος Δημήτρης Κανούλης από το Βόλο πλήρωσε με τη ζωή του την έλλειψη ασθενοφόρων. Ο άτυχος υπαξιωματικός, αρχιλοχίας Τεθωρακισμένων,  ήταν γιος του πρώην αρχιδιαιτητή ποδοσφαίρου Σπύρου Κανούλη.

Ο άτυχος άντρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε προχθές τη νύχτα, ενώ ήταν στο παζάρι του Βελεστίνου. Μέχρι να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, είχε εκπνεύσει και χθες διενεργήθηκε στη σορό του νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

Ο άνθρωπος κατέρρευσε στο παζάρι. Οι πρώτες βοήθειες του προσφέρθηκαν από παρευρισκόμενους, που παράλληλα κάλεσαν ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας του  Βελεστίνου. Ωστόσο,  σύμφωνα με τους ανθρώπους που ήταν μάρτυρες στο περιστατικό, δεν υπήρχε οδηγός για να φτάσει το ασθενοφόρο στο σημείο. Έτσι, κλήθηκε άλλο ασθενοφόρο, από το Βόλο αυτή τη φορά. Όμως, μέχρι να πάει, ο άτυχος 44χρονος κατέληξε.

Η νοσηλεύτρια κ. Φούλη Τσιώμου, η οποία ήταν μπροστά στο περιστατικό και προσπάθησε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο Δημήτρη μίλησε στο protothema.gr . » Είχαμε πάει σε ένα μαγαζί για να φάμε και ξαφνικά βλέπουμε έναν κύριο από το διπλανό τραπέζι να λιποθυμάει και να πέφτει κάτω. Αμέσως πήραμε τηλέφωνο για να έρθει ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου , το οποίο απέχει πέντε λεπτά από το σημείο στο οποίο ήμασταν και μας είπαν ότι δεν υπάρχει οδηγός για να σας στείλουμε ασθενοφόρο. Η κατάληξη ήταν να έρθει ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ του Βόλου και να παραλάβει τον άνθρωπο , ο οποίος δυστυχώς πέθανε. Επί είκοσι λεπτά ο άτυχος νέος είχε σφυγμό και κάναμε όλοι ότι μπορούσαμε για να τον βοηθήσουμε μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να τον παραλάβει. Αν είχε έρθει πιο νωρίς ίσως και να ζούσε ο άνθρωπος . Αυτό το » αν» δυστυχώς βασανίζει κι εμάς που ήμασταν μπροστά στο περιστατικό αλλά και την οικογένειά του , που έχασαν το παιδί τους τόσο άδικα».

Η κηδεία του έγινε χθες το απόγευμα, από τον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων Βόλου, παρουσία εκατοντάδων συγγενών του, φίλων, γνωστών και συναδέλφων του, καθώς και εκπροσώπων του ελληνικού Στρατού.

ΠΟΕΔΗΝ: Ελλείψεις στα ασθενοφόρα Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία

Νωρίτερα, η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ότι κατέληξαν σε Μαγνησία και Αιτωλοακαρνανία επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο, σύμφωνα με νέες καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

Το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο Μαγνησίας έχει δύο μόνο οδηγούς και καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες το μήνα.

Τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα, και ενώ ένας στρατιωτικός έτρωγε στο πανηγύρι της πόλης με τη παρέα του 500 μέτρα από το Κέντρο Υγείας, αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο.

Προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από παραβρισκόμενους και κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνο. Δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Μέχρι να έρθει από το Βόλο κατέληξε. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας 500 μέτρα μακριά από το συμβάν μπορεί να είχε σωθεί.

Παράλληλα, το κέντρο Υγείας Χαλκιοπούλου Αιτωλοακαρνανίας υπάρχουν τρείς οδηγοί και πολλές βάρδιες είναι ακάλυπτες.

Την Τετάρτη συνέβη θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Αγρινίου – Εμπεσού κοντά στο Κέντρο Υγείας.

Στο Κέντρο Υγείας δεν υπήρχε ασθενοφόρο, το περιστατικό το παρέλαβε ασθενοφόρο από το Αγρίνιο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες και η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση