HomeΕΛΛΑΔΑΣτις 12 Μαρτίου 2020 η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Στις 12 Μαρτίου 2020 η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις 12 Μαρτίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της ίδιας χρονιάς στο Τόκιο και μία εβδομάδα μετά η τελετή παράδοσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «ΤΟΚΙΟ 2020», η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνουν τις ημερομηνίες για τις τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας που θα αποτελέσουν τμήμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «ΤΟΚΙΟ 2020».

Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 12 Μαρτίου 2020. Το ελληνικό σκέλος της Λαμπαδηδρομίας θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, μέχρι τις 19 Μαρτίου 2020.

Κατόπιν, θα πραγματοποιηθεί η τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «ΤΟΚΙΟ 2020», στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 19 Μαρτίου 2020.

Η Φλόγα θα ταξιδέψει στη συνέχεια για την Ιαπωνία, όπου θα φτάσει στις 20 Μαρτίου 2020 και θα εκτεθεί για έξι ημέρες στην περιοχή Tohoku και τις περιφέρειες Miyagi, Iwate και Fukushima, εις ανάμνηση του σεισμού και του τσουνάμι που έπληξαν την περιοχή τον Μάρτιο του 2011.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επί ιαπωνικού εδάφους θα ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου υπό τον ήχο του μουσικού θέματος «Η Ελπίδα φωτίζει τον δρόμο μας», περιλαμβάνοντας και τις 37 περιφέρειες της Ιαπωνίας, με το στόχο να εμπνεύσει το ιαπωνικό έθνος να ενωθεί γύρω από τα μηνύματα της υποστήριξης, της αποδοχής και της αμοιβαίας ενθάρρυνσης».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση