HomeHL-GreeceΔεν έχει τέλος η τραγωδία – Κατέληξε 26χρονη εγκαυματίας από τη φωτιά στο Μάτι

Δεν έχει τέλος η τραγωδία – Κατέληξε 26χρονη εγκαυματίας από τη φωτιά στο Μάτι

Έφθασαν τους 99 οι νεκροί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τους 99 έφτασαν συνολικά οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά που κατέκαψε την Ανατολική Αττική, μετά τον θάνατο μίας 26χρονης.

Η νεαρή εγκαυματίας που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό από την 1η ημέρα της πυρκαγιάς, άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή, μεγαλώνοντας τον τραγικό απολογισμό της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν να μετρούν τις πληγές τους, ενώ καταγγέλλουν την καθυστέρηση έργων που έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν ληφθεί ακόμα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διαβίωσή τους.

Σε επιστολή τους οι κάτοικοι σημειώνουν ότι τα απαιτούμενα έργα «δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ ακόμη και όσα έχουν ήδη ξεκινήσει εκτελούνται με ανησυχητικά αργούς ρυθμούς», τονίζουν ότι το Μάτι δεν είναι κατοικήσιμο και σημειώνουν ότι «δεν έχουν λάβει ακόμη όλοι οι δικαιούχοι πληγέντες τα χαρακτηριζόμενα ως πρώτης ανάγκης οικονομικά επιδόματα για την προσωρινή ανακούφιση και κάλυψη των αναγκών τους».

Οι κάτοικοι «απαιτούν από την Πολιτεία και όλους τους αρμόδιους φορείς να προβούν άμεσα και αποτελεσματικά σε κάθε ενέργεια που απαιτείται για τη διαφύλαξη της υγείας τους, την ασφαλή τους διαβίωση, την φροντίδα των ευάλωτων ομάδων, την άμεση αποκατάσταση των κατοικιών τους, την αποκατάσταση των υποδομών στην περιοχή και του περιβάλλοντος».

Kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση