HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν»

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν»

Ανακοίνωση της οργάνωσης για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν χρειάζονται χρίσματα και «κηδεμονίες» στις αυτοδιοικητικές εκλογές τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακής Διοικούσα Επιτροπή Ηρακλείου της ΝΔ με αφορμή την έναρξη της συζήτησης για τη στήριξη υποψηφίων στις επερχόμενες εκλογές, οι οποίες πυροδοτήθηκαν από αναφορές του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζονται τα εξής:

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με τη χθεσινή μας ανακοίνωση σχετικά με τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Κρήτη και τις αντίστοιχες τοποθετήσεις των υποψηφίων, επισημαίνουμε ότι οι εκλογές για την αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητες, αλλά όχι απολιτίκ!

Πάγια θέση της Παράταξής μας είναι ότι στην αυτοδιοίκηση ούτε χρειάζονται χρίσματα, ούτε επιτρέπονται κηδεμονίες.  Για εμάς η Αυτοδιοίκηση είναι θεσμικός εταίρος, συνομιλητής και συνεργάτης.  

Ωστόσο, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν εάν κάποιος/κάποια υποψήφιος/υποφήφια έχουν τη στήριξη της Κυβέρνησης, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Απλά και καθαρά! Γιατί θορυβήθηκαν κάποιοι; Γιατί κάποιοι ενοχλήθηκαν από το αίτημα μας πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε…

Ειδικά, την ώρα που σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΕΝ.Π.Ε., Κ.Ε.Δ.Ε. και οι κατά τόπους Π.Ε.Δ.) έχει τοποθετηθεί κατά της κυβερνητικής πολιτικής για την αυτοδιοίκηση (Κλεισθένης I), η οποία θίγει την αυτοδυναμία, την ανεξαρτησία και την ίδια τη λειτουργία των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού και ουσιαστικά τους αποδυναμώνει.

Κατά την άποψη μας, οι ξεκάθαρες θέσεις αποτελούν καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και αυτό και μόνο εκφράσαμε με την σχετική μας ανακοίνωση.

Ποιος παλινωδεί αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει την θέση του απλά και έντιμα στους πολίτες, από τους οποίους ζητά την ψήφο τους, μένει να το δούμε. Πάντως όχι εμείς …».

Διαφήμιση
Διαφήμιση