HomeΕΛΛΑΔΑΠαππάς: Η χώρα έχει μπει σε μία καινούργια φάση

Παππάς: Η χώρα έχει μπει σε μία καινούργια φάση

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό χωρίς εξωτερικό εξαναγκασμό. Σκόπιμα κάνει χρήση του Πινοσέτ. Στοχεύει στη σχετικοποίηση των δικτατοριών» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και καλώντας την να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση σε επίπεδο προγραμμάτων και όχι ύβρεων και ψευδών ειδήσεων.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παππάς κάλεσε την ΝΔ να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της για το ζήτημα του ονοματολογικού της πΓΔΜ και να αποσαφηνίσει αν θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού για να ακυρώσει τη συμφωνία, για να πάει σε ξανά σε πιστοληπτική γραμμή ή για να ακυρώσει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης, σημείωσε ότι θα περίμενε στο ΚΙΝΑΛ να γίνει ανταλλαγή απόψεων στο επίπεδο των προγραμμάτων, διότι -όπως αντιπαρέβαλλε- με τη ΝΔ υπάρχει χάος σε επίπεδο προγραμμάτων.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να έρχεται εδώ και να θεωρεί εαυτόν δικαιωμένο, ούτε για την πορεία των προγραμμάτων, ούτε για το θέμα των αδειών, ούτε για το Μακεδονικό. Ποια είναι η θέση της για το Μακεδονικό; Θα γίνουν εκλογές σε έναν χρόνο. Θα διεκδικήσετε ψήφο για να ακυρώσετε τη συμφωνία; Θα διεκδικήσετε την ψήφο του ελληνικού λαού για να ακυρώσετε την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών η οποία έγινε; Θα διεκδικήσετε ψήφο για να πάτε ξανά σε πιστοληπτική γραμμή;

Αυτό το θεωρώ απολύτως βέβαιο, διότι το πρόγραμμά σας είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό από τον ελληνικό λαό σε συνθήκες ομαλότητας. Έρχεστε και πασάρετε για το ασφαλιστικό μία λύση, η οποία όπου εφαρμόστηκε απέτυχε παταγωδώς, το κράτος αποσύρεται de facto από την ασφάλιση και προσθέτει δύο πυλώνες όπου τον έναν κάνει επικουρικό κι αυτόν ιδιωτικό. Το 50% των συνταξιούχων στη Χιλή πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αδύνατο να γίνει αποδεκτό χωρίς εξωτερικό εξαναγκασμό. Σκόπιμα κάνει χρήση του Πινοσέτ. Στοχεύει στη σχετικοποίηση των δικτατοριών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς, απευθυνόμενος στα έδρανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η χώρα έχει μπει σε μία καινούργια φάση. Είναι απολύτως σαφές και από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, από το γεγονός, δηλαδή, ότι τελείωσαν τα μνημόνια και πλέον υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις και μεταβολές που πρέπει να υπάρξουν. Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία προσπάθεια να μετατοπίσουμε λίγο την κουβέντα και να χαμηλώσουμε τους τόνους, διότι για το παρελθόν θα δυσκολευτούμε πολύ να συμφωνήσουμε, αλλά για το μέλλον πρέπει να συζητήσουμε επί προγραμμάτων» τόνισε ο υπουργός.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση