Αισιόδοξος εμφανίστηκε το μεσημέρι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στο Ηράκλειο, για την πορεία των μεγάλων αναπτυξιακών έργων της Κρήτης.

Προχωρώντας σε επίσημες ανακοινώσεις στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και πλαισιωμένος από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ο Γενικός Γραμματέας παραδέχθηκε ότι η περιοχή της Κρήτης, παρά τις δυνατότητες που παρουσιάζει για περαιτέρω ανάπτυξη, παρέμενε αγνοημένη από την κεντρική εξουσία επί μακρόν. Ισχυρίστηκε ωστόσο, ότι η κυβερνητική παρουσία στο νησί είναι έντονη και διατύπωσε την αισιοδοξία του για έργα μείζονος σημασίας για τους Κρητικούς όπως ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης και το αεροδρόμιο Καστελίου.

Αναφορικά με τον δρόμο Ηράκλειο – Μεσαρά, στο εργοτάξιο του οποίου πραγματοποίησε χθες αυτοψία ως επικεφαλής κλιμακίου του Υπουργείου Υποδομών ο κ. Δέδες επανέλαβε ότι το έργο θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο του 2019, όπως προβλέπεται από το σχετικό, ισχύον χρονοδιάγραμμα.

Για τον Βόρειο Οδικό Άξονα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών επισήμανε ότι το τμήμα Χερσόνησος – Χανιά θα δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του νέου έτους, ενώ ο ανάδοχος για το τμήμα Άγιος Νικόλαος – Χανιά θα έχει επιλεγεί στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού.

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε και για το έργο του αεροδρομίου Καστελίου, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι οι πρώτες εργασίες θα ξεκινήσουν τον χειμώνα και πριν από την εκπνοή του 2018. Μάλιστα, εκτίμησε ότι θα πρέπει να αναμένονται εξελίξεις μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα οπότε και θα οριστεί ο ανάδοχος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση