HomeΚΡΗΤΗΞεκινούν οι μελέτες για Περιφερειακό ιατρείο στον Πλατανιά

Ξεκινούν οι μελέτες για Περιφερειακό ιατρείο στον Πλατανιά

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 882.000€

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, υπογράφηκε η έγκριση Μελέτης Εφαρμογής (Αρχιτεκτονικών-Στατικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων) και των Τευχών Δημοπράτησης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πλατανιά.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσόν των 882.000 Ευρώ και η χρηματοδότησή του θα γίνει από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Πρόκειται για ένα οραματικό έργο, που πλέον μπήκε στην τελική ευθεία ένταξης και έρχεται να καλύψει την άμεση πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας σε μια περιοχή, που αν και αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του Νομού Χανίων, με εξαιρετικά μεγάλη επισκεψιμότητα, εντούτοις, δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν -ούτε καν σε επίπεδο σχεδιασμού- η ενίσχυση του σε επίπεδο παροχών Υγείας.

Με την απόφαση έγκρισης της μελέτης, που εκπονήθηκε και υποβλήθηκε από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και με τη συντονισμένη και εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Πλατανιά,αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά εμπράκτως η πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες Υγειονομικές Υπηρεσίες, όχι μόνο με την ενίσχυση των υπαρχόντων δομών, αλλά και με την δημιουργία νέων και αναβαθμισμένων δομών, που να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών».

Διαφήμιση
Διαφήμιση