HomeHL-WorldΝιγηρία: Τραγωδία από έκρηξη βυτιοφόρου – Δεκάδες νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες

Νιγηρία: Τραγωδία από έκρηξη βυτιοφόρου – Δεκάδες νεκροί, πάνω από 100 τραυματίες

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι εκατό και πλέον τραυματίστηκαν τη Δευτέρα όταν βυτιοφόρο φορτηγό που παρέδιδε φυσικό αέριο εξερράγη στη βόρεια Πολιτεία Νασαράουα της Νιγηρίας με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της αφρικανικής χώρας.

Σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο της κρατικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών (SEMA), το δυστύχημα έγινε σε πρατήριο καυσίμων κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Λάφια-Μάκουρντι, που συνδέει την πρωτεύουσα Αμπούτζα με τη βόρεια και τη νότια Νιγηρία.

Ο Οσμάν Άχμεντ, ο οποίος ασκεί χρέη διευθυντή της SEMA, διευκρίνισε ότι η έκρηξη έγινε καθώς το αέριο μεταφερόταν από το βυτίο του φορτηγού σε δεξαμενή του πρατηρίου. Η υπηρεσία διενεργεί έρευνα για το πολύνεκρο δυστύχημα, πρόσθεσε.

https://www.youtube.com/watch?v=M3vYvGV2htY&feature=youtu.be

Τουλάχιστον εννιά άνθρωποι είχαν σκοτωθεί τον Ιούνιο στο Λάγκος, την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, όταν ένα δεξαμενοφόρο φορτηγό που μετέφερε βενζίνη έπιασε φωτιά με αποτέλεσμα να απανθρακωθούν άλλα 53 αυτοκίνητα.

real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση