HomeHL-WorldΠρος τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ κατευθύνεται ο τυφώνας Φλόρενς

Προς τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ κατευθύνεται ο τυφώνας Φλόρενς

Σε ετοιμότητα οι αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενισχύεται ο τυφώνας Φλόρενς, στον κεντρικό Ατλαντικό ωκεανό, που αυτή την ώρα κατατάσσεται στην κατηγορία 1 της κλίμακας τυφώνων αλλά έως απόψε το βράδυ αναμένεται να μετατραπεί σε σφοδρή καταιγίδα, καθώς απομακρύνεται από τον ανοιχτό ωκεανό και κατευθύνεται προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, αναμένεται να φτάσει στη στεριά στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα μέσα στην εβδομάδα. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο τυφώνας Φλόρενς είναι πιθανό να έχει φτάσει στην κατηγορία 3 ή και υψηλότερα μέχρι τότε.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων αναμένει ο τυφώνας να προσεγγίσει τη νοτιοανατολική ακτή των ΗΠΑ την Πέμπτη, πιθανώς στα σύνορα Βόρειας- Νότιας Καρολίνας. Μία ημέρα νωρίτερα αναμένονται ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Henry McMaster απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προετοιμαστούν κατάλληλα ενώ έχει ήδη ζητήσει από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι αρχές έχουν απευθύνει προειδοποιήσεις στους πολίτες μέχρι και τη Βιρτζίνια, καθώς εκτιμάται πως θα σημειωθεί και άνοδος της στάθμης των υδάτων αλλά και πλημμύρες από τη σφοδρή βροχόπτωση.

Να είναι σε ετοιμότητα κάλεσε τους πολίτες και ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Roy Cooper, προειδοποιώντας πως ήδη σχηματίζονταν μεγάλα κύματα και επικίνδυνα ρεύματα κατά μήκος της ακτής.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση