Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα  ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες ως επικεφαλής κλιμακίου που επισκέπτεται το οδικό έργο Ηράκλειο – Μεσαρά.

Το κλιμάκιο αμέσως μετά την άφιξή του στο Ηράκλειο μετέβη στο εργοτάξιο για την πραγματοποίηση αυτοψίας και τον έλεγχο της προόδου των εργασιών μέχρι και σήμερα. Εξάλλου αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με την Κοινοπραξία που έχει αναλάβει την εκτέλεσή του.

Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής θα ληφθούν αποφάσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του εν λόγω έργου, το οποίο θα έπρεπε να είχε παραδοθεί στο τέλος του καλοκαιριού του 2017, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά δεδομένου ότι ελλοχεύει ορατός κίνδυνος απένταξης του έργου και απώλειας περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το μείζον αυτό έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Μάρτιο και στο επίκεντρο των επαφών μεταξύ κυβερνητικού κλιμακίου και κοινοπραξίας θα βρεθούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε το έργο να ολοκληρωθεί έγκαιρα και να παραδοθεί στους πολίτες του νομού Ηρακλείου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Δέδες – σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες – θα επιστρέψει στο Ηράκλειο όπου και θα έχει σειρά επαφών με φορείς της αυτοδιοίκησης στις 7:00 το απόγευμα. συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Στη συνάντηση αυτή θα κυριαρχήσουν ζητήματα που αφορούν στις υποδομές της Κρήτης αλλά κυρίως τα μεγάλα οδικά έργα, όπως ο πολύπαθος Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης.

Αύριο Τρίτη, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης Δέδε στο Ηράκλειο, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών θα μεταβεί στις 10 το πρωί στην Περιφέρεια Κρήτης όπου θα συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και δημάρχους του νομού Ηρακλείου.

Κατόπιν θα μεταβεί στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ όπου στις 13:30 θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που άπτονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση