HomeΕΛΛΑΔΑΣτο Όσλο αύριο ο Νίκος Κοτζιάς

Στο Όσλο αύριο ο Νίκος Κοτζιάς

Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ στη Νορβηγία από το 2011

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Όσλο μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Νορβηγία. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ στην σκανδιναβική χώρα από το 2011, η οποία λαμβάνει χώρα κατόπιν πρόσκλησης που απηύθυνε η Νορβηγίδα υπουργός Εξωτερικών Ίνε Μαρί Έρικσεν κατά την πρόσφατη υπουργική συνάντηση των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως το μέλλον της Ευρώπης, οι σχέσεις ΕΕ-Νορβηγίας, η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και η αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Αύριο ο Νίκος Κοτζιάς θα απευθύνει ομιλία στο Νορβηγικό Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (NUPI), έγκριτο κρατικό ερευνητικό οργανισμό και διεθνώς εγνωσμένου κύρους δεξαμενή σκέψης. Η ομιλία θα αφορά στις πτυχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση