HomeΚΡΗΤΗΕκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας

Στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο Μητροπολίτης εκ Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμων,  και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού (στη συμβολή Λ. Κνωσσού και Ιωνίας) τιμήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο η ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το Τουρκικό κράτος.

Στεφάνια στο Μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Βουλευτές, εκπρόσωποι Βουλευτών ΠΕ Ηρακλείου,  εκπρόσωποι πολιτικών, στρατιωτικών αρχών , αντιστασιακών οργανώσεων, αποστράτων και Μικρασιατικών συλλόγων.

genoktonia-mikras-asias2

Νωρίτερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων και ακολούθησε επίσημη Δοξολογία όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Για το ιστορικό των δραματικών ημερών μίλησε η φιλόλογος του Β’ Γυμνασίου Ηρακλείου Μάγδα Φραγκούλη.

Το μήνυμα της ΝΟΔΕ

Σε μήνυμα της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Ηρακλείου της ΝΟΔΕ με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση επισημαίνονται τα εξής:

«Θερμά συγχαρητήρια στα Μικρασιατικά Προσφυγικά Σωματεία της Κρήτης που με τις δράσεις τους και τις εκδηλώσεις τους κρατούν άσβεστη την ιστορική μνήμη και μεταλαμπαδεύουν την πίστη και τον σεβασμό στις παραδόσεις και τις αξίες του Έθνους μας.

node-mikrasiatikh-katastrofh

Δράσεις και εκδηλώσεις, που αποτελούν ανάχωμα σε όλους αυτούς που επιδιώκουν την παραχάραξη της Ιστορίας μας και των θυσιών των προγόνων μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση