HomeHL-9Οδηγός: Πώς θα τυπώσετε τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ

Οδηγός: Πώς θα τυπώσετε τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ

Πώς θα δείτε τις διαφορές στον φόρο με πέρυσι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΕΝΦΙΑ για φέτος εκκαθαρίστηκε. Έχει αναρτηθεί εδώ και μία εβδομάδα στο «προφίλ» κάθε φορολογούμενου στο ΤΑΧΙΣΝΕΤ.

Μπορείτε να δείτε τι ποσό πρέπει να πληρώσετε σε κάθε μία από τις πέντε δόσεις , με τη πρώτη στο τέλος του μηνός και την τελευταία στο τέλος Ιανουαρίου 2019.

Πώς;

Με τη χρήση των προσωπικών σας κωδικών (username και password) πηγαίνετε επάνω δεξιά στη «προσωποποιημένη πληροφόρηση» στη σελίδα www.gsis.gr, η οποία βρίσκεται σε γαλάζιο πλαίσιο -στη πέμπτη σειρά- στο my TAXISnet.

Από εκεί, μόλις ανοίξει νέο «παράθυρο» πηγαίνετε αριστερά στην ένδειξη «Στοιχεία οφειλής εκτός ρύθμισης», που βρίσκεται στα αριστερά. Κάνετε «κλικ» εκεί και θα εμφανιστεί η οφειλή του ΕΝΦΙΑ 2018.

Αριστερά θα δείτε την επιλογή «ταυτότητα οφειλής», η οποία απαιτείται για την πληρωμή. Και βέβαια θα δείτε στο κάτω μέρος τις πέντε δόσεις, με καταληκτικές ημερομηνίες και το ποσό της κάθε δόσης.

Πώς θα δείτε τις διαφορές με πέρυσι

Αν τώρα θέλετε να διαπιστώσετε ποιες είναι οι διαφορές στις δόσεις του ΕΝΦΙΑ φέτος σε σχέση με πέρυσι, λόγω της αλλαγής των αντικειμενικών τιμών και των τιμών ζώνης, πρέπει από τη προσωποποιημένη πληροφόρηση να πάτε επάνω στη σελίδα στις «εφαρμογές», να κάνετε «κλικ» στη Δήλωση Περιουσιολογίου Ε9, να πατήσετε είσοδο και στη συνέχεια μόλις μπείτε στο Ε9, επάνω αριστερά να αλλάξετε διαδοχικά το έτος από το 2019 σε 2018 για φέτος και 2017 για πέρυσι.

Κάτω στο αριστερό πλαίσιο της σελίδας εμφανίζεται το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Μπαίνοντας στο εκκαθαριστικό βλέπετε την αναλυτική αποτύπωση της ακίνητης περιουσίας σας, με τη τιμή ζώνης κάθε χρονιάς και στην άκρη δεξιά την αντικειμενική τιμή του κάθε ακινήτου σας όπως και του συνόλου της περιουσίας σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν διαπιστώσετε ότι και η τιμή ζώνης αυξήθηκε -συνήθως κατά 50 ευρώ- και η αντικειμενική τιμής του ακινήτου, αλλά ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε, αυτό συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω της αλλαγής του συντελεστή παλαιότητας του ακινήτου.
star.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση