HomeΚΟΣΜΟΣΖάεφ για Σκοπιανό: Έχω λόγους να πιστεύω ότι η Ελλάδα θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών

Ζάεφ για Σκοπιανό: Έχω λόγους να πιστεύω ότι η Ελλάδα θα στηρίξει τη συμφωνία των Πρεσπών

η Αυστρία έπαιξε τον δικό της ρόλο στις συνομιλίες για το θέμα του ονόματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αισιόδοξος για την έκβαση της συμφωνίας των Πρεσπών εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς στα Σκόπια.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η Αυστρία έπαιξε τον δικό της ρόλο στις συνομιλίες για το θέμα του ονόματος, καθώς η Βιέννη φιλοξένησε σημαντικές συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Στην Βιέννη γράφτηκε ιστορία», σημείωσε ο Ζάεφ και υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει την πόρτα για την πλήρη ένταξη της χώρας του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μην πετύχει η διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ανέφερε πως έχει εμπιστοσύνη στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και πρόσθεσε πως, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στην ΠΓΔΜ (έγκριση της συμφωνίας στο δημοψήφισμα και συνταγματική αναθεώρηση) , το ελληνικό κοινοβούλιο θα προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας.

«Έχω λόγους να το πιστεύω αυτό, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στην Ελλάδα θεωρούν ότι αυτό είναι καλό για την Ελλάδα, για την περιοχή και για την ΕΕ» σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση