HomeHL-GreeceΆλλαξε δακτυλικά αποτυπώματα για να συνεχίσει τις …διαρρήξεις !

Άλλαξε δακτυλικά αποτυπώματα για να συνεχίσει τις …διαρρήξεις !

Τo πρώτο περιστατικό εγχείρησης αλλαγής δακτυλικών αποτυπωμάτων που διαπιστώνεται στην Ελλάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε επέμβαση αλλαγής των δακτυλικών αποτυπωμάτων του, προχώρησε ένας διαρρήκτης από την Γεωργία, προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητος την εγκληματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης, ο άντρας συνελήφθη στην Ηλιούπολη στην οδό Σπάρτης, μετά από αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης στην περιοχή.

Ο δράστης είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν και για κακή του τύχη τον αναγνώρισε ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και ενημέρωσε αμέσως τους συναδέλφους του στην ομάδα ΔΙΑΣ, οι οποίοι προσήγαγαν τον 42χρονο διαρρήκτη στο τμήμα Ασφαλείας του Ελληνικού.

Στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας, οι αξιωματικοί πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα του δράστη. Τότε με έκπληξή ανακάλυψαν πως τα νέα αποτυπώματα ήταν εντελώς διαφορετικά από αυτά που είχαν καταχωρηθεί στον φάκελό του το 2015, όταν είχε συλληφθεί για πρώτη φορά.

Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, ο δράστης είχε προβεί σε πλαστική επέμβαση αλλαγής δακτυλικών αποτυπωμάτων στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στα Βαλκάνια.

Μετά την εγχείρηση, ο δράστης επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεχίσει τις διαρρήξεις, ενώ άγνωστο παραμένει προς το παρόν, σε ποια χώρα του εξωτερικού έκανε την επέμβαση και ποιος ήταν ο γιατρός που ανέλαβε τον εγκληματία.

Ο 42χρονος τους τελευταίους δύο μήνες είχε κάνει τουλάχιστον δέκα διαρρήξεις με τα νέα του δακτυλικά αποτυπώματα, σε Ηλιούπολη και Γλυφάδα, ενώ στη κατοχή του βρέθηκαν 850 ευρώ και μία χρυσή λίρα.

Είναι το πρώτο περιστατικό αλλαγής δακτυλικών αποτυπωμάτων που διαπιστώνεται στη χώρα μας.

ant1news.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση