HomeΚΡΗΤΗΚρητικοί στη ΔΕΘ: Δυναμικό “παρών” στην ένστολη πορεία

Κρητικοί στη ΔΕΘ: Δυναμικό “παρών” στην ένστολη πορεία

διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Θεσσαλονίκη βρίσκονται Λιμενικοί,Αστυνομικοί και Πυροσβέστες της Κρήτης, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό “παρών” στην καθιερωμένη ένστολη πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη ενόψει της σημερινής έναρξης της 83η ΔΕΘ.

Μαζί με συναδέλφους τους από την υπόλοιπη χώρα ύψωσαν τη φωνή τους, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική «ισοπέδωσης» της κυβέρνησης παρά τις υποσχέσεις που έχει δώσει. Οι ένστολοι διεκδικούν αποκατάσταση των αποδοχών τους, αλλά και ενίσχυση της λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας. 13

Η ανακοίνωση τους αναφέρει:

«Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια μνημονιακών πολιτικών με κύρια χαρακτηριστικά την άγρια λιτότητα, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, τις περικοπές μισθών, συντάξεων και λειτουργικών δαπανών των δημοσίων υπηρεσιών, η χώρα και η κοινωνία ολόκληρη βρέθηκαν στα τάρταρα. Συνακόλουθα, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις με το ανθρώπινο δυναμικό τους, υπέστησαν τα επίχειρα αυτών των πολιτικών ανελέητα, δίχως να λογαριάζονται από τους κυβερνώντες ο ειδικός τους ρόλος, οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της συντελεσμένης διάλυσης.

Τραγική κατάληξη αυτών των πολιτικών η φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, τα ατυχήματα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, η ανασφάλεια των πολιτών, αλλά και όλων όσοι στελεχώνουμε τους μηχανισμούς και τις δομές ασφαλείας όλων των Σωμάτων.

Υπερτονίσαμε ότι ανάπτυξη χωρίς ασφάλεια δεν νοείται και εξηγήσαμε γιατί ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Προσφύγαμε στη δικαιοσύνη και δικαιωθήκαμε σε ό,τι αφορά τις άδικες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, που η ίδια η Κυβέρνηση διατείνεται ότι η Χώρα γυρίζει σελίδα, οφείλουμε να τις υπενθυμίσουμε ότι και με δική της ευθύνη, η σελίδα αυτή είναι «ματωμένη». Οι ένστολοι λειτουργοί του κράτους μάτωσαν κυριολεκτικά από τις μνημονιακές πολιτικές για να σταθεί όρθια η Χώρα και ΤΩΡΑ ήρθε η ώρα να ακούσουν υπεύθυνα από τον Πρωθυπουργό, όχι ευχολόγια και μεγαλοστομίες αλλά συγκεκριμένα μέτρα που θα επουλώνουν τις πληγές και που θα οδηγούν στην αποκατάσταση του τρωθένος κύρους και της λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Διεκδικούμε και Απαιτούμε:

1) Πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης με όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 και τη χορήγηση των αντίστοιχων αναδρομικών.

2) Ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας με νέες προσλήψεις, με τον εκσυγχρονισμό υποδομών και μέσων, αλλά και με την καθολική και έμπρακτη αναγνώριση του έργου μας από τους Κυβερνώντες.

3) Την αναγνώριση του επαγγέλματος που επιτελούμε ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού και την καθιέρωση ιατρού εργασίας, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

4) Τη διασφάλιση της καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων σε ανεκτά επίπεδα διαβίωσης και όχι υπό τη μορφή φιλοδωρήματος.

5) Την αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και των παρεχόμενων αγαθών και υπηρεσιών στον τομέα της Πρόνοιας, της Υγείας και της Παιδείας.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση