HomeΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του επιβεβαίωσαν το διαζύγιο

Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του επιβεβαίωσαν το διαζύγιο

ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν μετά από 25 χρόνια γάμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον χωρισμό τους επιβεβαίωσαν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον με τη σύζυγό του Μαρίνα Γουίλερ, ανακοινώνοντας με κοινή δήλωση ότι βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο εδώ και 25 χρόνια και αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη πριν μερικούς μήνες.

Η κοινή δήλωση του πρώην ζευγαριού αναφέρει: «Πριν μερικούς μήνες, μετά από 25 χρόνια γάμου, αποφασίσουμε ότι το καλύτερο για εμάς ήταν να χωρίσουμε. Συμφωνήσαμε στη συνέχεια να πάρουμε διαζύγιο και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ως φίλοι, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα τέσσερα παιδιά μας τους επόμενους μήνες. Δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω».

Η τελευταία φράση έρχεται ως απάντηση στο δημοσίευμα της Sun, που αποκάλυψε ότι η κυρία Γουίλερ πέταξε στον δρόμο το σύζυγό της επειδή είχε και άλλη εξωσυζυγική σχέση, γεγονός που έγινε και άλλες δύο φορές στο παρελθόν, αλλά τελικά τον δέχθηκε πίσω.

«Η μαμά έχει τελειώσει μαζί του»

Το διαζύγιο θεωρούνταν μονόδρομος, καθώς η Μαρίνα Γουίλερ δεν άντεχε πλέον τον «άτακτο» σύζυγό της και δεν σκόπευε να συμβιβαστεί με άλλο ένα παραστράτημα.

Εξοργισμένη με τις απιστίες του πατέρα της εμφανίστηκε η 25χρονη κόρη του ζευγαριού Λάρα, που φέρεται ότι είπε σε ένα πάρτι ότι η μητέρα της «δεν πρόκειται να τον δεχθεί ξανά στο σπίτι». Σύμφωνα με τη Sun, η Λάρα ανέφερε επίσης ότι «η μαμά έχει τελειώσει μαζί του» και απεκάλεσε τον πατέρα της «εγωιστή μπ@στ@ρδο».

Είχαν χωρίσει δύο φορές στο παρελθόν

Οι νέες φήμες για εξωσυζυγική σχέση φαίνεται ότι ήταν η τρίτη και… φαρμακερή για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, που φήμες τον θέλουν για διεκδικητή της ηγεσίας των συντηρητικών και πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Η 54χρονη σύζυγός του, δικηγόρος στο επάγγελμα, τον είχε διώξει άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη φορά, το 2004, λόγω της σχέσεις του με τη συγγραφέα Πετρονέλα Γουάιατ. Η δεύτερη φορά ήταν το 2010, όταν ο Μπόρις Τζόνσον απέκτησε εξώγαμο παιδί με την Έλεν Μακιντάιρ.

2

Θέλει να αναλάβει τα ηνία της Μεγάλης Βρετανίας

Μάλιστα, η είδηση για το διαζύγιο έρχεται σε μία περίοδο όπου πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρωταγωνιστής της καμπάνιας υπέρ του Brexit σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία των συντηρητικών αλλά και την πρωθυπουργία, εκτοπίζοντας την Τερέζα Μέι.

Μάλιστα, χθεσινή δημοσκόπηση που έγινε ανάμεσα σε μέλη του Συντηρητικού κόμματος εξασφαλίζει μεγάλο προβάδισμα στον Μπόρις Τζόνσον, με τη δημοτικότητά του να ανέρχεται στο 35%, έναντι 15% του δεύτερου, που είναι ο υπουργός Εσωτερικών Σατζίντ Τζαβίντ.

Ερώτημα παραμένει το πώς θα επιδράσει η είδηση του διαζυγίου του στις πολιτικές του επιδιώξεις, αν και σύμμαχοί του θεωρούν ότι οι αποκαλύψεις τον ευνοούν, καθώς δεν θα μπορέσουν να τον «χτυπήσουν» κατά την κούρσα της διεκδίκησης της ηγεσίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση