HomeΕΛΛΑΔΑΣΕΒ: Να παρέμβει εισαγγελέας για την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

ΣΕΒ: Να παρέμβει εισαγγελέας για την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά

Σκληρή ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ην άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και των αρμόδιων αρχών προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά ζητά ο ΣΕΒ.

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την απεργία του ΠΑΜΕ, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων υποστηρίζει ότι τις ημέρες αυτές επιχειρείται από ολιγομελές κομματικό σωματείο μειοψηφίας η παρεμπόδιση λειτουργίας του λιμανιού.

«Το αμφίβολης αντιπροσωπευτικότητας σωματείο αυτό, διοργανώνει κινητοποιήσεις και αποκλείει συστηματικά τον εμπορικό λιμένα, παρά το γεγονός ότι η ελληνική δικαιοσύνη χαρακτήρισε αυτές τις ενέργειές του παράνομες και καταχρηστικές. Παρεμποδίζεται έτσι η πρόσβαση στην εργασία, όχι μόνο της πλειοψηφίας των εργαζομένων της εταιρείας, αλλά και των εργαζόμενων σε όσες εταιρείες εδρεύουν στο λιμάνι ή συναλλάσσονται εντός αυτού», υποστηρίζει ο ΣΕΒ.

Αναφέρει ακόμη ότι το κόστος των κινητοποιήσεων αυτών για την ελληνική οικονομία (επιχειρήσεις και εργαζόμενους) είναι τεράστιο και ότι τα μισθολογικά επίπεδα των εργαζόμενων είναι υψηλότερα από το μέσο όρο του κλάδου, «αλλά το σωματείο επιμένει να αξιώνει ανεδαφικές μισθολογικές αυξήσεις».

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση