HomeHL-9Το Εργατικό Κέντρο για την ανασφάλιστη έγκυο καθαρίστρια του ΟΑΕΔ

Το Εργατικό Κέντρο για την ανασφάλιστη έγκυο καθαρίστρια του ΟΑΕΔ

Κάνει λόγο για εμπαιγμό και τερτίπια των εμπλεκόμενων υπουργείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μία σκληρή ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου παίρνει θέση για το θέμα που ανέδειξε το cretapost και αφορά την ανασφάλιστη έγκυο που εργάζεται ως συμβασιούχος καθαρίστρια στα κτίρια του ΟΑΕΔ.

Η διοίκηση του ΕΚΗ ζητά την  άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την ασφάλιση των εργαζομένων στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ, τονίζοντας την αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Το ΕΚΗ κάνει λόγω για εμπαιγμό και τερτίπια των εμπλεκόμενων Υπουργείων που ασχολούνται με συμβάσεις  για τον καθαρισμό των γραφείων του ΟΑΕΔ όπου είναι ‘’τραγελαφικό’’ το γεγονός,  ότι οι εργαζόμενοι στην ανώτερο υπηρεσία  απασχόλησης εργατικού δυναμικού παραμένουν απλήρωτοι αλλά και τα ένσημα τους να μην εμφανίζονται στα συστήματα του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα εργαζόμενη που διανύει τον 8ο μήνα εγκυμοσύνης να μην μπορεί να πάρει την  άδεια τοκετού καθώς δεν φαίνονται ένσημα… τους τελευταίους μήνες που εργάζεται με σύμβαση για τον ΟΑΕΔ.

«Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή τη ‘’διελκυστίνδα’’  μεταξύ Υπουργείων, υπηρεσιών και κάθε εμπλεκόμενου φορέα να παραμένει άλυτο εδώ και 5μήνες!!! Πράγμα το οποίο δεν μας εκπλήσσει καθώς μάλλον αποτελεί τακτική τούτου εδώ του κράτους  όπως και με  τις  σχολικές καθαρίστριες, εργαζόμενους στην καθαριότητα των νοσοκομείων, εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων.

Το συμπέρασμα μας ένα: «μάλλον σε αυτό το κράτος αρέσει η βρωμιά»

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΑΕΔ η οποία με ιδία έξοδα έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα υπέρ των καθαριστριών.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί κάθε  εμπλεκόμενο  να λυθεί επιτέλους οριστικά  το πρόβλημα με τις πληρωμές των συμβασιούχων, απαιτούμε  άμεση πληρωμή των μισθών, των αδειών και των επιδομάτων που δικαιούνται οι εργαζόμενοι καθώς και  την άμεση  καταβολή  των Ασφαλιστικών εισφορών τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση