HomeHL-GreeceΔΕΘ: Γιατροί και ένστολοι «ανοίγουν τον χορό» των κινητοποιήσεων

ΔΕΘ: Γιατροί και ένστολοι «ανοίγουν τον χορό» των κινητοποιήσεων

Ενόψει της επίσκεψης Τσίπρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πορεία και συγκέντρωση αρχίζουν οι κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα για τη ΔΕΘ.

Στις 8 το πρωί οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ξεκινούν με μια «πορεία επιβίωσης» όπως αναφέρουν. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η πορεία θα ξεκινήσει από το νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

«Τώρα που ανάσανε ο κος Τσίπρας από τα Μνημόνια και θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη καλό είναι να επισκεφτεί ένα Νοσοκομείο της Μακεδονίας. Επί τρεισήμισι χρόνια ο Πρωθυπουργός δεν επισκέφτηκε ούτε ένα Νοσοκομείο της χώρας. Επισκέπτονται, εγκαινιάζουν με μεγαλοπρέπεια ντουβάρια ΤΟΜΥ σαν να πρόκειται για τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης», αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Στις 6 το απόγευμα θα ακολουθήσει η συγκέντρωση των ένστολων στον Λευκό Πύργο.

«Μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια μνημονιακών πολιτικών με κύρια χαρακτηριστικά την άγρια λιτότητα, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, τις περικοπές μισθών, συντάξεων και λειτουργικών δαπανών των δημοσίων υπηρεσιών, η χώρα και η κοινωνία ολόκληρη βρέθηκαν στα τάρταρα. Συνακόλουθα, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις με το ανθρώπινο δυναμικό τους, υπέστησαν τα επίχειρα αυτών των πολιτικών ανελέητα, δίχως να λογαριάζονται από τους κυβερνώντες ο ειδικός τους ρόλος, οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της συντελεσμένης διάλυσης» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση