HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης: «Η ΝΔ θα βάλει τέλος στον παραλογισμό των εξοντωτικών φόρων»

Αυγενάκης: «Η ΝΔ θα βάλει τέλος στον παραλογισμό των εξοντωτικών φόρων»

Από Χαλκιδική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η ΝΔ κινείται ελεύθερα σε όλους τους χώρους ανοίγοντας ισχυρούς διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες, όσο η Κυβέρνηση κρύβεται και ετοιμάζεται να κάνει φρούριο για ακόμα μία χρονιά τη Θεσσαλονίκη, με χιλιάδες αστυνομικούς και δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ», δήλωσε από τη Χαλκιδική όπου βρέθηκε απόψε, Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και εκδηλώσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα ενόψει της 83ης ΔΕΘ.

Ο κ. Αυγενάκης, ως βασικός ομιλητής της κεντρικής εκδήλωσης της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Καλλικράτειας, δήλωσε: «Η ΝΔ στο πλαίσιο εκδηλώσεων και δράσεων, όπως η αποψινή, αποδεικνύει πως βρίσκεται μέσα στην κοινωνία, συνομιλεί με τους πολίτες και μαζί τους αναζητεί λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας».

Προβλήματα, που όπως επεσήμανε: «Τα τελευταία χρόνια, επί των ημερών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχουν γιγαντωθεί. Αποκαλυπτική των καταστροφικών πολιτικών της Κυβέρνησης η πρόσφατη έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία επιβεβαιώνει ότι η Κυβέρνηση των Τσίπρα-Καμμένου επέβαλε τους περισσότερους φόρους παγκοσμίως(!), τη διετία 2015-2016. Η κυβερνητική αυτή επιλογή καθηλώνει την οικονομία σε ασθενική ανάπτυξη και οδηγεί στη φτωχοποίηση όλο και περισσότερους πολίτες. Δυστυχώς, δεν πρόκειται για τη μόνη θλιβερή πρωτιά που καταγράφει η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Το 2017 η χώρα μας αναδείχθηκε πρώτη, παγκοσμίως, στην μακρόχρονη ανεργία των νέων ανθρώπων, με το θηριώδες ποσοστό 73%. Βέβαια, όπως πάει, ο  κ. Τσίπρας θα αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Οι πολίτες, όμως, δεν αντέχουν άλλο».

Αναφερόμενος στις προτάσεις της ΝΔ, σημείωσε: «Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό των εξοντωτικών φορολογικών επιβαρύνσεων. Οι θέσεις μας έχουν εξαγγελθεί από τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Μητσοτάκη εδώ και δύο χρόνια και θα εξειδικευθούν ακόμη περισσότερο κατά τη φετινή ομιλία του στη Δ.Ε.Θ. Βασικές μας δεσμεύσεις αποτελούν:

  • Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 25%.
  • Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
  • Η μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στη φορολογία φυσικών προσώπων, για εισοδήματα μέχρι 10 χιλ. ευρώ, από το 22% στο 9%
  • Η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20%.
  • Η μείωση της φορολογίας στα μερίσματα από το 15% στο 5%».

Κορύφωση των δράσεων του Κόμματος σε ολόκληρη την Β. Ελλάδα θα αποτελέσει η ομιλία του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στις 8:00μ.μ..

Διαφήμιση
Διαφήμιση