HomeHL-9Οκτώ μελέτες για σημαντικά έργα σε όλη την Κρήτη

Οκτώ μελέτες για σημαντικά έργα σε όλη την Κρήτη

Eγκρίθηκαν σήμερα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οχτώ μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων απασχόλησαν την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε στην περιβαλλοντική αδειοδότηση του Φράγματος Αμιρών που πρόκειται να αρδεύσει 1.600 στρέμματα πρώιμων κηπευτικών στην περιοχή του Δήμου Βιάννου. Στα πλαίσια προστασίας των υδατικών πόρων της ίδιας περιοχής η Επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων του οικισμού των Αμιρών.

Θετική γνωμοδότηση υπήρξε και για την σημαντική υποδομή της εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων των οικισμών της ευρύτερης περιοχής του Πλακιά. Η Ε.Ε.Λ. θα κατασκευαστεί για την εξυπηρέτηση 10.200 ισοδύναμων κατοίκων μέσω του αποχετευτικού δικτύου που περιλαμβάνει οικισμού και τουριστικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

image-1

Εγκρίθηκαν επίσης η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σχετικά με βελτιώσεις – ασφαλτοστρώσεις επαρχιακού δικτύου των Δήμων Σητείας – Ιεράπετρας και οροπεδίου Λασιθίου. Αντικείμενο της μελέτης είναι η υλοποίηση βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων (μικρής και μεσαίας κλίμακας) με συνολικό προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ οι οποίες θα υλοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, τρεις μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν στην ίδια Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Επιτροπής, εξέτασαν και γνωμοδότησαν θετικά για τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων:

α) Για ξενοδοχείο κατηγορίας πέντε αστέρων στη θέση στη θέση Άγιοι Τεσσαράκοντα, Δήμου Ιεράπετρας, Π.Ε. Λασιθίου

β) Για Λατομείο Μαρμάρων (Πορόλιθος) στη θέση «Ψαθά» Τ.Κ. Σκοπής Δήμου Σητείας Π.Ε. Λασιθίου

γ) Για Υπεραγορά κατασκευαστικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού στην περιοχή Μετόχι Μπάρμπου του Δήμου Χανίων

Τέλος αναβολή λήψης απόφασης για την επόμενη συνεδρίαση αποφασίστηκε σχετικά με την ξενοδοχειακή μονάδα Αγγελόβραχος Ι.Κ.Ε προκειμένου να ληφθεί υπόψη νεότερη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου. Η επόμενη επιτροπή που θα γνωμοδοτήσει σχετικά με το θέμα θα γίνει εντός είκοσι μερών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση