HomeΚΡΗΤΗΧανιά: Σύσκεψη για την ανάπλαση της Δυτικής Τάφρου

Χανιά: Σύσκεψη για την ανάπλαση της Δυτικής Τάφρου

Βάμβουκας: Ξεκινάμε σημαντικό έργο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε την Πέμπτη το πρωί στο Δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος κ. Τάσος Βάμβουκας στην οποία συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα που αφορούν την έναρξη των εργασιών στην οδό Χάληδων, αλλά και στη Δυτική Τάφρο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Ξανθουδάκης,  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ελπίδα Τσιτσιρίδη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων κ. Μιχάλης Τζινευράκης, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων κ. Ελένη Παπαδοπούλου και άλλοι Υπηρεσιακοί παράγοντες.

Tο βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ανάπλαση της Δυτικής Τάφρου, έργο που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 400 χιλιάδων ευρώ και βάσει της συγκεκριμένης μέλέτης θα γίνουν εργασίες ανάπλασης στο βόρειο τμήμα της Τάφρου, έκτασης 21 στρεμμάτων. Πιο συγκεκριμένα, θα γίνει ανάπλαση του χώρου από τη Μελετίου Πηγά μέχρι το Βόρειο τμήμα. Στο έργο αυτό σημαντική είναι η συμβολή της ΔΕΥΑΧ, ώστε να γίνει ο αγωγός ομβρίων για την απορρόφηση των λιμναζόντων υδάτων.

img_1232

Για το ζήτημα του επιπρομαχώνα, αναμένεται η έγκριση της μελέτης από το Υπουργείο Πολιτισμού και ο Δήμος Χανίων, με χρήματα, μέρος των οποίων έχει εξασφαλιστεί από κονδύλια που δόθηκαν για τις φυσικές καταστροφές ύψους 350 χιλιάδων ευρώ, θα κάνει το έργο.

Επίσης, ενόψει της εκκίνησης του έργου ανάπλασης της οδού Χάληδων και της πλατείας Μητροπόλεως, θα απομακρυνθούν οι σκαλωσιές του Παλαιού Δημαρχείου Χανίων (τέρμα της οδού Χάληδων), διότι έχει ολοκληρωθεί η στερέωση του κτίσματος.

Συν τοι άλλοις, επί της οδού Σήφακα, ο Δήμος Χανίων, λόγω έλλειψης πόρων από το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε με δικούς του πόρους, να κατεδαφίσει τα ετοιμόρροπα κτήρια, ώστε να αναδειχτεί το Βυζαντινό τείχος.

img_1233

“Οι εργασίες ανάπλασης στην οδό Χάληδων αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Νοεμβρίου, υπάρχει ο ανάδοχος, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να μπορέσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου να έχουμε ολοκληρώσει αυτό το έργο”, επεσήμανε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση